x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică "Aşteptăm. O să constatăm după dacă a meritat sau nu"

"Aşteptăm. O să constatăm după dacă a meritat sau nu"

07 Dec 2009   •   00:00

România comentează. Cârcoteşte. Aşteaptă. Fierbe. Face estimări. Dar, mai ales votează la greu. Asta e clar. Iar cozile de la secţiile de votare speciale din Bucureşti stau mărturie.

Puţin peste ora zece. La Spitalul Colţea am regăsit aceeaşi at­mos­feră ca şi la primul tur al alegerilor. Poate puţin mai mulţi vo­tanţi pentru aşa o oră matinală. La coada infernală - pe care cu greu o cuprinzi cu privirea - lume cam de toate categoriile. Mulţi tineri, dar şi oameni în vârstă.

Par răbdători, căci drumul până la  ştampila de vot este unul lung şi anevoios. "Cam în cât timp ajung să votez? O oră-două?", îşi întrebă o doamnă la vreo 50 de ani care abia ajunsese la speciala de la Colţea, colegii de suferinţă. În loc de răspuns, aceştia dau sugestiv din cap. Resemnată, s-a aşezat cuminte la coadă. Ca să treacă timpul mai re­pe­de, fie că se cunosc sau nu, votanţii intră în vorbă. Mai o părere electoarală, mai o cârcoteală sau o glumă ca să se înveselească atmosfera... "În sfârşit, am făcut-o şi pe asta. La al treilea tur nu mă mai prezint", spune râzând un domn care iese de la vot mai ceva ca de pe câmpul de luptă...

ŞI LA DREPT E JALE!
La secţia specială de la Drept, aceeaşi puzderie de oameni. Foarte mulţi tineri. Mai sprijiniţi de un perete, mai într-un picior, mai cu mâna la falcă, încet-încet - cam în reluare - se votează totuşi. "Votăm să fie mai bine. La urma urmei, nu prea mai cred în promisiuni. Dar e un drept al nostru şi trebuie să ni-l exercităm", ne-a spus o tânără care aştepta de mai bine de două ore la coadă.

ÎN REGIE
În căminele din Regie, linişte şi pace. Atmosfera destul de relaxată. Se votează în acelaşi ritm. Parcă cozile sunt puţin mai mici. "Aşteptăm ce să facem? Ne încercăm norocul. O să constatăm după dacă a meritat sau nu. Uite în loc să mergem la întâlniri stăm să votăm", susţin râzând doi tineri. La urma urmei, e bine că se votează! Să sperăm totuşi, că spre deosebire de primul tur de scrutin, vor apuca să voteze toţi cei care au stat la coadă atâtea ore. Deci, fără nervi, fără geamuri sparte, fără pietre... România votează.

×
Subiecte în articol: alegeri 2009