x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Atac exploziv al lui Vlad Voiculescu la adresa Guvernului Orban

Atac exploziv al lui Vlad Voiculescu la adresa Guvernului Orban

de Ion Alexandru    |    24 Noi 2020   •   08:00
Atac exploziv al lui Vlad Voiculescu la adresa Guvernului Orban

Propus, în urma negocierilor dintre PNL și USR-PLUS, pentru funcția de viceprimar general al Capitalei, Vlad Voiculescu dă vina pe Guvernul condus de Ludovic Orban pentru faptul că, nici la două luni de la alegerile locale, nu a putut fi întrunit Consiliul General pentru a-l valida în această funcție. Voiculescu aruncă, practic, în aer relația cu liberalii, cu mai puțin de două săptămâni înaintea alegerilor parlamentare, acuzându-i că au modificat abuziv și iresponsabil Codul Administrativ, prin ordonanță de urgență.

 

Avalanșa de acuzații făcute de Vlad Voiculescu se regăsesc într-o postare pe contul acestuia de socializare, în care încearcă să explice de ce nu este încă viceprimar al Capitalei, deși alegerile locale au avut loc pe data de 27 septembrie. „Explicaţia pentru toate acestea este de găsit nu în Codul Administrativ, ci într-o modificare a Codului Administrativ de acum o lună”, a precizat acesta, subliniind că guvernul PNL a modificat în mod abuziv, electoral interesat, prostesc şi iresponsabil una dintre legile fundamentale ale funcţionării statului - Codul Administrativ.

Vlad Voiculescu scrie că știe că, din punct de vedere politic, „ar fi mai înțelept să tac”, dar arată că el a promis în campania electorală de acum două luni că va fi viceprimar. „Nu sunt încă și mi se pare de datoria mea să explic de ce am pierdut deja 2 (două luni) fără să pot demara vreun proiect”, arată PLUS-istul. Acesta precizează că s-au împlinit 60 de zile de când „votul bucureștenilor nu este respectat”, deoarece Consiliul General al Municipiului București nu a avut nici măcar o ședință, iar viceprimarii generali nu au putut fi aleși. 

 

„Vor să amâne orice negociere până după alegerile din 6 decembrie”

 

„La o lună după lege, guvernul PNL a modificat în mod abuziv, electoral interesat, prostesc şi iresponsabil Codul Administrativ. (…) Modificarea unei legi fundamentale a fost făcută peste noapte, fără niciun fel de consultare, prin ordonanţă de urgenţă; regulile jocului au fost schimbate în timpul jocului, mai precis după ce anumite consilii deja îşi aleseseră viceprimarii. (…) Nu e un secret că PNL acţionează doar electoral, că îşi doreşte toată puterea şi că încearcă să amâne până după alegerile din 6 decembrie orice negociere. (…) Blochează respectarea promisiunilor votate de sute de mii de oameni (176.000 de voturi a avut doar Alianța USR-PLUS în Bucureşti), nu rezolvă problemele reale ridicate de pandemie (ex: alegerile de persoane - viceprimari, comisii, etc. - trebuie în continuare făcute fizic, ceea ce în condiţiile date va fi dificil) şi perpetuează starea de fapt din perioada Firea-PSD”, acuză Vlad Voiculescu.

 

 

Voiculescu: „Nu e un secret pentru nimeni că PNL acţionează doar electoral, că îşi doreşte toată puterea”

 

 

×
Subiecte în articol: vlad voiculescu