x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Atac devastator la Iohannis: „Dorința de putere i-a luat ultima fărâmă de rațiune!”

Atac devastator la Iohannis: „Dorința de putere i-a luat ultima fărâmă de rațiune!”

17 Noi 2020   •   20:39
Atac devastator la Iohannis: „Dorința de putere i-a luat ultima fărâmă de rațiune!”
Sursa foto: Lucian Alecu

Secretarul general al PSD, Paul Stănescu, lansează un atac extrem de dur la adresa lui Klaus Iohannis, după declarațiile de marți seara. „Iohannis nu are niciun Dumnezeu! Dorința de a avea puterea absolută i-a luat până și ultima fărâmă de rațiune!”, spune Stănescu.

Stănescu a scris pe Facebook faptul că niciodată nu a văzut din partea unui om de stat „o asemenea revărsare de ură, de minciună și de frustrare cum am vazut acum din partea lui Iohannis”.

„Astăzi (marți – n.r.), Iohannis s-a întors definitiv cu fața de la România, de la români și se îndreaptă fără urmă de îndoială spre dictatură. Astăzi, Iohannis ne-a arătat cum se naște o dictatură în forma ei cea mai groaznică, brutală: Iohannis vrea toată puterea deși nu știe ce să facă cu ea. De un an de zile, Guvernul SĂU a arătat deja românilor ce poate să facă: eșec pe linie în lupta împotriva pandemiei, economia în picaj, școli închise, producătorii români puși la colț”, scrie Paul Stănescu, secretarul general al PSD, după declarațiile lui Klaus Iohannis, din timpul conferinței de presă de la Palatul Cotroceni, referitoare la vinovații de tragedia de la ATI Piatra Neamț.

Stănescu îl acuză pe Iohannis că de un an de zile nu vrea decât alegeri, deși România a doborât record după record la infectări.

„Mor oameni cu zile, lăsați fără tratamente esențiale, dar asta nu e treaba lui. Nu simte nimic din durerea sutelor de români care, zilnic, își pierd câte un bunic, un părinte sau un copil. Un tiran plin de ură care își terorizează proprii cetățeni pentru ambițiile sale de moment! Un președinte care arată atât de multă ură, care nu simte nimic pentru cetățenii săi, care este în stare să mintă fără rușine, este un președinte nedemn pentru România!”, mai scrie Stănescu.

Președintele Klaus Iohannis a spus, marți, că există și un vinovat moral pentru tragedia de la ATI Pitra Neamț.

„Există și un vinovat moral: cel care a blocat guvernul lună de lună în parlament și a cerut oamenilor să nu respectă regulile în plină pandemie, cu efecte dramatice asupra sănătății cetățenilor noștri. În același spirit al blocării eforturilor de stopare a pandemiei, autoritățile locale pesediste - este un adevăr pe care trebuie să spunem - au aplicat după ureche măsurile de la centru în spirit electoral”, a spus Klaus Iohannis.

Președintele spune că la Piatra Neamț „baronii roșii” au schimbat directorii de spitale „de capul lor”, refuzând să colaboreze cu Direcția de Sănătate Publică sau cu specialiștii Ministerului Sănătății.

„Autoritățile locale pesediste pun permanent piedici deciziilor guvernamentale, nu aloca resurse suficiente, nu aplică standarde ridicate și preferă improvizații care, în cele din urmă, în mod tragic, fac victime”, a mai spus Iohannis.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: atac la iohannis