x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Liviu Dragnea, despre averea sa: „De la 20 și ceva de ani am muncit de mi-au sărit capacele”

Liviu Dragnea, despre averea sa: „De la 20 și ceva de ani am muncit de mi-au sărit capacele”

20 Sep 2021   •   09:08
Liviu Dragnea, despre averea sa: „De la 20 și ceva de ani am muncit de mi-au sărit capacele”

După ieșirea din închisoare, fostul lider al PSD Liviu Dragnea face dezvăluiri despre averea sa și verificările Autorității Naționale pentru Integritate.

"Am avut două cercetări din partea ANI în ceea ce privește așa-zisa avere, eu având declarația de avere începând cu 1996. În perioada 2009-2012, am fost cercetat pe avere, incompatibilitate, conflict de interese. Au fost nevoiți să claseze lucrarea.

În 2017, o persoană fizică a sesizat ANI, cred că era un deputat USR, dacă nu greșesc. Au verificat 3 ani, până-n 2020. Am primit acest document în decembriie 2020. Se vorbește de analize din 1991. Au verificat în țară tot ce se putea verifica, nu numai ANI. Au verificat și afară și au și scris că autoritățile braziliene nu au informații, nu au găsit dețineri ale mele sau ale interpușilor. Au mai spus că au cerut și-n SUA. În final, se clasează. 

Din ce cred eu, unul care face un milion în România nu poate să-l ascundă. Am hotelul de la Turnu Măgurele, un apartament la Turnu Măgurele. N-am fost toată viața bugetar, în 1990 am fost prima inițiativă privată din sudul României, asociație cu scop lucrativ. În `96, când am devenit prefect, aveam un complex hotelier, trei restaurante, dintre care cel mai mare din județ, două centre en gros, trei magazine, aveam terenuri intravilane, aveam clădiri.

De la 20 și ceva de ani am muncit de mi-au sărit capacele. Ce-am avut ca terenuri, o mare parte le-am vândut ca să pot face la Alexandria un loc în care pot să stea copiii mei. Trăiesc din două treimi din salariu, pe restul fiind pus sechestru. Nu câștig foarte mult, dar cu ce câștigă Irina, cu ce mă ma ajută copiii, nu mor de foame, mai ales de unde am venit, oricum mănânc mai mult", spune Dragnea la Realitatea.

×
Subiecte în articol: liviu dragnea