x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Avioane - Basescu il face incompetent pe Vosganian

Avioane - Basescu il face incompetent pe Vosganian

de Jurnalul National    |    13 Sep 2007   •   00:00

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că "incompetentul" ministru de Finanţe Varujan Vosganian, "neinţelegănd ce face", a tăiat finanţarea pentru achiziţia a două avioane Airbus pentru Tarom, crezănd că "taie două avioane pentru preşedinte".


Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că "incompetentul" ministru de Finanţe Varujan Vosganian, "neinţelegănd ce face", a tăiat finanţarea pentru achiziţia a două avioane Airbus pentru Tarom, crezănd că "taie două avioane pentru preşedinte".

Potrivit lui Băsescu, decizia lui Vosganian dovedeşte că acesta nu a inţeles ce face in momentul in care a hotărăt să suspende finanţarea pentru achiziţia a două avioane despre care credea că ar fi destinate companiei Romavia, pentru a-l deservi pe preşedinte.
Varujan Vosganian nu şi-a rezolvat problema de incompetenţă: a venit să o consolideze. A lăsat să se inţeleagă că la supărare a tăiat două avioane care erau pentru preşedinte şi nu şi-a dat seama că a tăiat două avioane pentru Tarom", a spus Băsescu.

El a ţinut să menţioneze că niciodată nu au fost bugetate avioane pentru Romavia, iar ceea ce a tăiat ministrul Finanţelor este inţelegerea fostului prim-ministru Adrian Năstase cu fostul premier francez Jean Pierre Raffarin.
Şeful statului a amintit că, la vizita lui Raffarin in Romănia - "cănd cu autostrăzile, cu avioanele, cu tainul" - acesta a stabilit impreună cu fostul premier Adrian Năstase că Tarom va inceta să cumpere avioane Boeing 737 şi va achiziţiona patru aeronave Airbus 318.
Băsescu a amintit că prima dintre aceste aeronave Airbus a sosit in Romănia şi a precizat că, prin decizia lui Vosganian, s-a suspendat finanţarea pentru următoarele două.
Acum el trebuie să explice ce e cu contractul", a spus Băsescu referindu-se la Vosganian şi adăugănd că problema trebuie rezolvată de ministru.

Preşedintele a precizat că nu a cerut niciodată avioane pentru Administraţia Prezidenţială, Romavia fiind un prestator de servicii la care Preşedinţia apelează cănd şeful statului are de făcut deplasări. El a ţinut să sublinieze că Romavia este o companie la care el poate să apeleze sau nu, in funcţie de siguranţa pe care crede că i-o oferă pentru deplasare, precizănd că poate apela oricănd la Tarom, Lufthansa sau la alte companii.
"Incompetentului ministru de Finanţe, deci incompetentului ministru de Finanţe şi al Industriilor ii atrag atenţia că a tăiat avioanele contractate cu Airbus, şi nu avioanele pentru Romavia", a mai spus Băsescu.
Ministrul Eonomiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian, a declarat, marţi, după şedinţa de Guvern, că a doua rectificare bugetară, aprobată de Executiv, nu include şi sume pentru achiziţionarea a două avioane destinate Preşedinţiei, fondurile fiind direcţionate către CFR.
El a arătat că in proiectul de rectificare a bugetului erau incluse şi alocări de fonduri pentru achiziţionarea a două avioane Airbus A 330, prevedere eliminată ulterior.
"A existat această menţionare, dar am scos-o din proiect, iar finanţarea a fost inlocuită cu cea pentru CFR, care a avut prioritate. Vom vedea dacă preşedintele va mai face declaraţii legate de avioane bune sau rele", a spus Vosganian.

×
Subiecte în articol: politic două vosganian avioane