x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Baconschi ar demisiona, dar nu stie de ce

Baconschi ar demisiona, dar nu stie de ce

06 Ian 2011   •   09:33
Baconschi ar demisiona, dar nu stie de ce

Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, a declarat, aseară, la TVR1, că este dispus să demisioneze dacă premierul Emil Boc îi va cere acest lucru, dacă este vinovat pentru un eventual eşec al aderării României la Schengen.
Astăzi, însă, Baconschi s-a răzgândit în privinţa demisiei declarând, la Antena3, că nu există motive să demioneze din funcţie, având în vedere că MAE şi-a făcut temele pentru aderarea la spaţiul Schengen

"Dacă prim-ministrul îmi cere acest lucru, demisionez fără niciun fel de problemă, dacă eu sunt considerat vinovat pentru problemele legate de MCV şi acum de Schengen", a spus Baconschi, aseară la TVR1.

Astăzi, însă, într-o intervenţie telefonică la Antena3, ministrul de Externe a declarat că nu există motive să demioneze din funcţie, având în vedere că MAE şi-a făcut temele pentru aderarea la spaţiul Schengen.

El a precizat că într-un Guvern şeful Cabinetului poate cere demisia unui ministru, dar că nu este cazul să fie cerută demisia sa.

Potrivit ministrului maghiar Sandor Pinter, citat de agenţia germană de ştiri DPA, România şi Bulgaria mai au de îndeplinit "o serie de sarcini", astfel că o aderare a celor două ţări la termenul fixat de 31 martie 2011 este imposibilă.

×