x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Barbu: Data asumării răspunderii pe Codul Muncii, după discuţii

Barbu: Data asumării răspunderii pe Codul Muncii, după discuţii

18 Feb 2011   •   14:53

Deputatul PDL Sulfina Barbu a declarat, vineri, că data asumării răspunderii Guvernului pe Codul Muncii poate fi stabilită doar după discuţii în interiorul partidului şi al coaliţiei, apreciind că "fără acordul şi fără consens în coaliţie o astfel de acţiune nu e posibilă".

Barbu a explicat de ce ar fi necesară, în opinia sa, asumarea răspunderii pe Codul Muncii, arătând că avantajele unui astfel de demers vizează intrarea mai rapidă în vigoare a legii, în timp ce "riscurile" sunt legate de posibilitatea opoziţiei de a depune o moţiune de cenzură.

"Din punct de vedere politic, o astfel de acţiune ar arăta exact majoritatea parlamentară şi ar da şi posibilitatea opoziţiei să se manifeste cu o moţiune de cenzură, dacă tot ameninţă că vor depune moţiune de cenzură. Dar interesul public este de a intra în vigoare mai rapid printr-o asumare a răspunderii într-o formă care a fost negociată cu toţi partenerii sociali", a mai spus Sulfina Barbu.

Premierul Emil Boc a anunţat, vineri, că există posibilitatea ca Guvernul să îşi angajeze răspunderea în Parlament pentru modificările Codului Muncii, o decizie urmând să fie luată după discuţii în coaliţie şi în Guvern.

Premierul a declarat, joi, că ultimul domeniu care mai trebuie reformat de Guvern este cel al legislaţiei muncii, actualul Cod al Muncii fiind unul depăşit, "un factor de blocaj şi de frână în obţinerea unui loc de muncă.

Cele cinci confederaţii sindicale au anunţat că vor decide luni formele de protest, nemulţumite de modificările aduse Codului Muncii, care dezavantajează angajaţii.

BPN al PDL i-a mandatat pe premier şi pe ministrul Muncii să finalizeze în cursul acestei săptămâni Codul Muncii.

×