x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Barbu: Prin Ponta, PSD pregăteşte un nou Guvern PSD-ALDE, cu scopul acapărării întregii puteri în România

Barbu: Prin Ponta, PSD pregăteşte un nou Guvern PSD-ALDE, cu scopul acapărării întregii puteri în România

29 Mai 2016   •   16:37
Barbu: Prin Ponta, PSD pregăteşte un nou Guvern PSD-ALDE, cu scopul acapărării întregii puteri în România

Vicepreşedintele PNL Sulfina Barbu a afirmat, duminică, într-o conferinţă de presă, că social-democraţii, prin Victor Ponta, au început să dea semnale că pregătesc "un nou Guvern PSD-ALDE", urmărind "acapararea întregii puteri în România" de la toamnă şi că principala "barieră" în calea acestui plan o reprezintă preşedintele Klaus Iohannis, care nu va accepta numirea ca prim-ministru a "unui politician urmărit penal".

"Domnul Dragnea, de o lună de zile, l-a scos pe domnul Ponta la încălzire pentru a fi premier în toamnă. (...) Vineri, Victor Ponta a început să dea semnale că pregăteşte un nou Guvern PSD-ALDE şi că se aşteaptă să fie din nou numit premier. Doar preşedintele Klaus Iohannis stă în calea numirii unui premier urmărit penal în mai multe dosare. Atacurile domnului Ponta la adresa preşedintelui, care sunt identice cu atacurile din campania prezidenţială, arată planul PSD. Şi anume, un premier compromis care să răspundă la comenzile corupţilor din PSD. Preşedintele - care, garantat, respectă Constituţia, dar care, la fel de sigur, nu va accepta să numească premier un politician urmărit penal - este principala barieră a PSD până-n toamnă", a declarat Sulfina Barbu.

Barbu a susţinut că "planul PSD începe să iasă la iveală", şi anume că "acest partid urmăreşte acapararea întregii puteri în România".

"Iar planul este simplu: îl ţin în fruntea Senatului pe domnul Tăriceanu, nu le pasă că al doilea om în stat este un politician urmărit penal, contează doar ca această funcţie să fie securizată printr-un om care răspunde la comenzi. L-au scos din cărţi pe domnul Zgonea, care dădea semne de independenţă faţă de Dragnea, nu le pasă că încalcă Regulamentul, contează doar ca funcţia să fie a lor. Şi fac toate astea pentru ca la toamnă să încerce impunerea premierului care să îi apere de ofensiva DNA şi acel nume este Victor Ponta", a adăugat vicepreşedintele PNL. AGERPRES

×
Subiecte în articol: sulfina barbu