x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Barbu: Ridzi e în eroare, oricine ştie diferenţa între dosar trimis în instanţă şi plângere penală

Barbu: Ridzi e în eroare, oricine ştie diferenţa între dosar trimis în instanţă şi plângere penală

21 Feb 2011   •   18:59

Deputatul PDL Sulfina Barbu a declarat că Monica Iacob Ridzi "este în eroare", adică nu ştie diferenţa dintre un dosar trimis în justiţie pe acte de corupţie şi plângerile penale depuse la adresa unui fost ministru. "Nu vreau să intru în polemică cu Monica Iacob Ridzi. I-aş fi explicat, astăzi, dacă ar fi venit la grup, că, din păcate, este în eroare. Aş vrea să lămuresc un lucru: orice cetăţean din România ştie care este diferenţa între un dosar trimis în instanţă pe acte de corupţie şi o plângere penală", a spus Barbu.

Potrivit Sulfinei Barbu, în executarea funcţiei publice, pot fi depuse plângeri penale pe actele administrative semnate. Barbu a arătat că în calitatea sa de fost ministru al Mediului au fost depuse plângeri penale, dar acestea nu au fost trimise în instanţă pe fapte de corupţie.

"Nu comentez ( ce spune Monia Iacob Ridzi - n.r.), dar cred relevant faptul că aceasta a spus că pe mine nu mă interesa ca om politic argumentele sale. Eu consider că un politician în Parlamentul României nu este judecător, nu este procuror, ci va da un vot politic. Pe mine nu m-au interesat actele din dosar, argumentele dânsei", a explicat Barbu.

Ea a mai spus că în BPN al PDL s-a luat decizia de a se introduce în Statutul partidului prevederea prin care sunt suspendaţi automat cei care sunt trimişi în instanţă pentru acte de corupţie, până la soluţioanrea în instanţă.

Fostul ministru Monica Iacob Ridzi declară, într-un interviu pentru MEDIAFAX, că s-ar fi autosuspendat din partid dacă statutul formaţiunii i-ar fi permis şi o critică pe Sulfina Barbu pentru "maliţiozităţile" la adresa sa, spunând că nu aceasta este în măsură să vorbească despre integritate în PDL.

Monica Iacob Ridzi spune că nici Sulfina Barbu nu a luat o decizie de a se "autosuspenda" din partid în momentul în care, din câte a auzit, a avut dosare penale.

×