x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Barna: Îi cer preşedintelui Iohannis să se implice în nominalizarea unui nou comisar european din partea României

Barna: Îi cer preşedintelui Iohannis să se implice în nominalizarea unui nou comisar european din partea României

26 Sep 2019   •   14:11
Barna: Îi cer preşedintelui Iohannis să se implice în nominalizarea unui nou comisar european din partea României

Preşedintele USR, Dan Barna, a afirmat, joi, că "încăpăţânarea" premierului Viorica Dăncilă de a menţine nominalizarea Rovanei Plumb pentru funcţia de comisar european a făcut ca România să fie din nou "oaia neagră a Europei" şi i-a cerut şefului statului, Klaus Iohannis, ca, în virtutea prerogativelor pe care le are, să se implice pentru o nouă propunere.

"Încăpăţânarea dumneavoastră, doamnă Viorica Dăncilă, să menţineţi nominalizarea Rovanei Plumb, deşi inclusiv colegii mei europarlamentari v-au avertizat că nu va trece din cauza problemelor de integritate, a făcut din nou ca România să fie oaia neagră a Europei. Candidata dumneavoastră nu a fost în stare să-şi explice averea în Comisia juridică a Parlamentului European. Ceea ce v-am spus că se va întâmpla s-a întâmplat: Comisia juridică a PE i-a respins candidatura şi e o ruşine pentru Guvernul României! Sunaţi-o pe Rovana Plumb să se întoarcă urgent acasă. Dumneavoastră nu sunteţi în stare să vedeţi dincolo de cercul dumneavoastră de loiali şi nici nu mai aveţi legitimitatea să faceţi o nouă nominalizare, pentru că, vă spun, indiferent ce vă doriţi dumneavoastră, moţiunea de cenzură va trece", a scris Dan Barna, pe Facebook.

El i-a cerut preşedintelui Iohannis să se implice în nominalizarea unui nou comisar european.

"Îi cer şi preşedintelui Klaus Iohannis ca, în virtutea prerogativelor pe care le are, să se implice în nominalizarea unui nou comisar din partea României. Nu o putem lăsa pe Viorica Dăncilă să facă greşeală după greşeală pentru că suntem în campanie electorală. Trebuie să găsim împreună un comisar care să fie cinstit şi competent şi care să reprezinte, şi pentru România, şi pentru Comisie, un câştig. E în joc reputaţia României", a adăugat liderul USR.

AGERPRES

×