x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Barna: Noul guvern trebuie să-și asume alegerile anticipate

Barna: Noul guvern trebuie să-și asume alegerile anticipate

16 Oct 2019   •   11:34
Barna: Noul guvern trebuie să-și asume alegerile anticipate

Candidatul USR la alegerile prezidenţiale, Dan Barna, a declarat că viitorul guvern trebuie să îşi asume organizarea alegerilor parlamentare anticipate. Liderul USR a spus că zilele viitoare se va întâlni cu premierul desemnat Ludovic Orban şi încă nu a discutat cu acesta după nominalizarea lui de către preşedintele României.

"Mai este un aspect şi vreau să fiu foarte clar asupra lui: acest guvern, şi aşa am înţeles din declaraţia preşedintelui prin care l-a nominalizat pe Ludovic Orban, este un guvern de tranziţie, cu un mandat scurt, un guvern care trebuie să îşi asume că are ca obiectiv final organizarea de alegeri anticipate. Repet, perspectiva că stăm un an de zile până la finalul lui 2020 încercând să repare acest guvern dezastrul PSD nu va face decât să deschidă din nou şansa PSD să capete sânge în obraji şi să se reîntoarcă la guvernarea României. Ori tocmai dezastrul acesta trebuie să nu îl mai repetăm pentru că ar fi a patra, a cincea oară când facem aceeaşi greşeală sperând să obţinem alt rezultat", a precizat Dan Barna.

Dan Barna a reiterat faptul că USR nu va susţine Guvernul Orban dacă nu vor fi trecute prin Parlament cele patru solicitări: alegerea primarilor în două tururi, legea care interzice alegerea condamnaţilor penali în funcţii publice, consultarea legislativului pentru nominalizarea propunerii de comisar european şi anularea legii recursului compensatoriu. Aceste legi ar trebui adoptate înainte de votul de învestitură al noului guvern pentru ca parlamentarii USR să susţină Guvernul Orban.

Liderul USR a subliniat că partidul său va intra la guvernare doar după alegerile parlamentare şi în condiţiile în care va exista o majoritate stabilă în Parlament pe care se pot construi reforme.
El se află într-un turneu electoral în Moldova care a include judeţele Bacău, Neamţ şi Suceava.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Dan Barna