x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Barna, prima reacție după numirea lui Cîțu premier: „USR nu oferă un cec în alb PNL”

Barna, prima reacție după numirea lui Cîțu premier: „USR nu oferă un cec în alb PNL”

26 Feb 2020   •   20:50
Barna, prima reacție după numirea lui Cîțu premier: „USR nu oferă un cec în alb PNL”

Desemnarea lui Florin Cîțu era oarecum previzibilă, a spus, miercuri seară, Dan Barna, liderul USR, după ce președintele Klaus Iohannis a anunțat noua propunere de premier. Barna a mai declarat că e vorba despre o numire care lasă deschisă perspectiva anticipatelor.

„Desemnarea lui Florin Cîțu era previzibilă, dat fiind scenariul urmat de președintele Klaus Iohannis în ultima perioadă. Vom vedea care va fi poziția premierului desemnat”, a spus Dan Barna citat de Mediafax.

Acesta a mai declarat că nominalizarea lui Cîțu lasă deschisă și perspectiva anticipatelor.

„Nominalizarea aceasta lasă deschisă și perspectiva anticipatelor. Noi am zis că anticipatele sunt soluția corectă și morală, însă dezvoltările de acum par să se depărteze de asta”, a mai spus Barna.

El a declarat că se așteaptă ca USR să fie chemat la discuții de noul premier desemnat și că formațiunea pe care o conduce vrea să facă parte din noul Executiv, „obiectivul fiind alegerea primarilor din două tururi”.

Acesta a vorbit și despre poziția pe care o va adopta USR la audierea noilor miniștri în Parlament.

„La audierea miniștilor cabinetului Cîțu vom face ce am făcut până acum. Miniștrii performnați vor beneficia de susținere, ceilalți vor beneficia de un vot în funcție de prestație. USR nu oferă un cec în alb PNL”, a spus Barna.

×
Subiecte în articol: Dan Barna