x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu a mărturisit turcilor că mai are un sigur dor: "Aş vrea să intrăm în Schengen măcar cu aeroporturile"

Băsescu a mărturisit turcilor că mai are un sigur dor: "Aş vrea să intrăm în Schengen măcar cu aeroporturile"

de Agerpres    |    05 Feb 2014   •   18:21
Băsescu a mărturisit turcilor că mai are un sigur dor: "Aş vrea să intrăm în Schengen măcar cu aeroporturile"
Sursa foto: Băsescu a mărturisit turcilor că mai are un sigur dor: "Aş vrea să intrăm în Schengen măcar cu aeroporturile"

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, că îşi doreşte ca, în cel de-al zecelea an al mandatului său la Cotroceni, România să intre în spaţiul Schengen măcar cu aeroporturile.

'Ne vede toată lumea, noi credem că nu ne vede nimeni, când mai modificăm un Cod penal, când mai vrem să ne scoatem noi politicienii din faţa justiţiei, dar altfel în felul nostru mergem înainte. Eu îmi propun în al zecelea an al mandatului meu, poate, să mai reuşesc un ultim lucru pentru România, dar trebuie să mă ajute puţin şi Parlamentul, să nu mai umple atâta la Codul penal sau dacă umblă să umble unde trebuie. Aş vrea să intrăm în Schengen măcar cu aeroporturile', a spus şeful statului, la întâlnirea cu reprezentanţi ai comunităţii româneşti din Turcia.

Preşedintele Traian Băsescu a început miercuri o vizită de stat de două zile în Turcia. Miercuri, şeful statului a avut convorbiri cu preşedintele Turciei, Abdullah Gül, cu preşedintele Marii Adunări Naţionale, Cemil Çiçek, şi cu premierul turc, Recep Tayyip Erdogan.

Joi, preşedintele Băsescu va participa la Forumul economic româno-turc pentru investiţii şi comerţ care se va desfăşura la sediul Uniunii Camerelor de Comerţ şi Burselor de Mărfuri şi va vizita Platforma de producţie a Corporaţiei pentru Industriile Aerospaţiale din Turcia (TAI) şi Centrul naţional de simulare pentru instruirea piloţilor pentru avioanele de lupta F-16.

×