x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu a semnat decretul de numire în funcţia de ministru al Mediului a lui Attila Korodi

Băsescu a semnat decretul de numire în funcţia de ministru al Mediului a lui Attila Korodi

10 Apr 2012   •   11:56
Băsescu a semnat decretul de numire în funcţia de ministru al Mediului a lui Attila Korodi

UPDATE 16:27 - Presedintele Traian Basescu a semnat decretul de numire in functia de ministru al Mediului a lui Attila Korodi, propunerea UDMR pentru postul ramas vacant dupa demisia de saptamana trecuta a lui Laszlo Borbely. Korodi va depune juramantul la Cotroceni, marti seara, la ora 19.30.

Deputatul Attila Korodi a fost nominalizat de UDMR pentru functia de ministru al Mediului, dupa ce Laszlo Borbely a demisionat din aceasta functie. Anuntul a fost facut de presedintele UDMR, Kelemen Hunor, dupa sedinta Consiliului Permanent al Uniunii.

Kelemen a precizat ca in maximum o jumatate de ora va inainta propunerea premierului Mihai Razvan Ungureanu si ca spera ca in aceasta seara, cel tarziu miercuri, Attila Korodi sa fie instalat in functie.

"Imi face onoare aceasta nominalizare din partea Consiliului Permanent si a domnului presedinte Kelemen. Nu o privesc ca pe o sansa, ci ca pe o responsabilitate", a declarat Attila Korodi.

Korodi Attila are 35 de ani. Dupa alegerile parlamentare din noiembrie 2004, Korodi a fost desemnat de catre UDMR pentru postul de secretar de stat la Ministerul Mediului si Gospodaririi Apelor, ocupandu-se de coordonarea Departamentului de Integrare Europeana. In aprilie 2007, Attila Korodi a fost numit ministru al Mediului, post ocupat timp de un an.

Laszlo Borbely a demisionat, joia trecuta, din functia de ministru al Mediului, el spunand ca a luat aceasta decizie desi nu are motiv si precizand ca a transmis aceasta decizie premierului, dar si presedintelui, cu care a avut o intalnire.

Borbely declara ca a aflat din presa despre comunicatul Directiei Nationale Anticoruptie privind solicitarea de declansare a procedurilor pentru obtinerea cererii de urmarire penala si imediat a decis sa demisioneze. Borbely sublinia ca refuza cu tarie orice fel de acuzatie pe care o considera nefondata si ca spera sa isi poata dovedi nevinovatia.

Premierul Mihai Razvan Ungureanu a preluat portofoliul de la Ministerul Mediului, pe care il detine ca interimar dupa demisia lui Borbely, si-a elogiat predecesorul si a spus ca isi doreste un interimat cat mai scurt.

×