x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu, atac la Iohannis şi Ponta în cazul românului răpit în Burkina Faso

Băsescu, atac la Iohannis şi Ponta în cazul românului răpit în Burkina Faso

10 Apr 2015   •   11:25
Băsescu, atac la Iohannis şi Ponta în cazul românului răpit în Burkina Faso

Fostul preşedinte Traian Băsescu trage un semnal de alarmă pe Facebook spunând că cei mai importanţi oameni din stat nu sunt în ţară pentru a lua poziţie faţă de răpirea românului din Burkina Faso.

"Un cetăţean român pe nume Iulian Gherguţ a fost răpit de o grupare radicală în Burkina Faso. Orice stat democratic tratează un astfel de eveniment ca pe o agresiune teroristă la adresa sa şi pune în mişcare toate resursele instituţiilor de securitate naţională pentru recuperarea cetăţeanului răpit. Doar resursele diplomatice nu sunt suficiente.

În capul mesei, unde se fac analizele de două ori pe zi, trebuie să se afle ori preşedintele, ori primul ministru, adică cineva care să-şi asume activitaţile în afara teritoriului naţional cu atît mai mult cu cît, în Africa de Vest, cu siguranţă găsim resurse de cunoaştere.

Marele ghinion al lui Iulian Gherguţ este că ambii decidenţi sunt în vacanţă", a scris Traian Băsescu pe rețeaua de socializare.

În data de 4 aprilie un agent de securitate român, angajat al unei societăți miniere a omului de afaceri Frank Timiș, a fost răpit în Burkina Faso de indivizi înarmați. Incidentul s-a produs în nordul acestei țări, în apropierea frontierei cu statul Mali, la o mină de mangan deținută de compania Pan African Minerals, subsidiară a Frank Timiș Corporation.


×