x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu: "Categoric nu îl mai desemnez prim-ministru, pentru nimic în lume, pe Victor Ponta"

Băsescu: "Categoric nu îl mai desemnez prim-ministru, pentru nimic în lume, pe Victor Ponta"

de Agerpres    |    02 Mar 2014   •   12:33
Băsescu: "Categoric nu îl mai desemnez prim-ministru, pentru nimic în lume, pe Victor Ponta"
Sursa foto: Băsescu: "Categoric nu îl mai desemnez prim-ministru, pentru nimic în lume, pe Victor Ponta"

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, că nu l-ar mai desemna pe Victor Ponta ca prim-ministru. "Categoric nu îl mai desemnez pentru nimic în lume pe Victor Ponta, pentru că este un prim-ministru corupt. El a susţinut că pot fi şi alţi politiceni care să conducă Guvernul din partea USD.

De asemenea, preşedintele Traian Băsescu afirmă că programul de guvernare se va modifica ca urmare a solicitărilor UDMR. El susţine că premierul ar trebui să-i prezinte noul program de guvernare şi atrage atenţia că în cazul în care nu o va face va ataca hotărârea Parlamentului la Curtea Constituţională.

"Noul program al Guvernului va suferi modificări consistente. Acum se modifică programul de guvernare pentru că UDMR va cere să fie introdusă în programul de guvernare Legea minorităţilor, va avea probleme cu însemnele locale şi dreptul de arborare al steagurilor minorităţilor, va vrea utilizarea limbii materne în sănătate şi în instituţiile centrale uitând că orice cetăţean român, indiferent de etnie, trebuie să cunoască limba naţională, va cere modificări la Legea referendumului în aşa fel încât comunităţile locale să poată declanşa referendumuri care să fie valide. Este o listă întreagă care modifică programul Guvernului', a spus şeful statului.

El a susţinut că premierul Victor Ponta ar trebui să-i prezinte un program de guvernare. ''Dacă nu vine, atunci va fi o încălcare a Constituţiei. Probabil că voi ataca hotărârea Parlamentului la Curtea Constituţională'', a punctat preşedintele.

×
Subiecte în articol: traian basescu Victor Ponta desemnare