x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu către Ponta: Poţi să faci ce vrei după ce nu mai sunt eu

Băsescu către Ponta: Poţi să faci ce vrei după ce nu mai sunt eu

26 Ian 2013   •   06:36
Băsescu către Ponta: Poţi să faci ce vrei după ce nu mai sunt eu

Victor Ponta susține că în cadrul întâlnirii pe care a avut-o, marți seară, cu președintele Traian Băsescu, s-a discutat despre comasarea alegerilor europarlamentare cu cele prezidențiale și despre reprezentarea României la Consiliul European.

„Eu am discutat această idee de a avea o perioadă mai scurtă de campanie electorală, în 2014. Europarlamentarele nu le putem schimba, pentru că sunt în toată Europa în aceeași zi .M-am gândit atunci că din aprilie și până în decembrie avem campanie electorală . Am discutat această idee, de a le aduce mai aproape”, a spus premierul, la B1TV.

Victor Ponta a enunțat două variante de comasare: „Ori demisia președintelui prin mai-iunie, ori adoptam principiul că poți să-l alegi pe președinte în iunie și să intre în mandat în decembrie. E o perioadă cam lungă 6 luni, dar asta nu înseamnă că noul președinte ales nu poate neapărat să aștepte. Eu cred că după ce ne mai calmăm și ne mai liniștim, s-ar putea să se întâmple”.

Referitor la reprezentarea la Consiliul European, Ponta i-ar fi transmis lui Băsescu că va tranșa chestiunea constituțional, iar replica președintelui a fost că premierul va trebui să aștepte încheierea mandatului său.

„Am mai discutat, de exemplu, un lucru, fiind amândoi prezenţi, le-am spus, dincolo de asta cu aducerea alegerilor mai aproape, le-am spus, domnule preşedinte în funcţie, domnule viitor preşedinte al României, eu vă anunţ că la Constituţie voi susţine foarte clar că la Consiliul European, ca să nu mai avem certurile de anul trecut, merge primul-ministru. Sunteţi amândoi aici, e în regulă? Da, amândoi mi-au zis că e în regulă. Domnul Băsescu mi-a zis, poţi să faci ce vrei după ce nu mai sunt eu. Domnul Antonescu spusese deja că e de acord”, a precizat Victor Ponta.

×