x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu: Dacă Iohannis vrea să fie premier, să negocieze cu toate partidele

Băsescu: Dacă Iohannis vrea să fie premier, să negocieze cu toate partidele

24 Noi 2009   •   00:00

Traian Băsescu i-a sugerat astăzi, primarului Sibiului, Klaus Iohannis, să nu se transforme într-o interfaţă a unor grupuri de interese politice şi să demareze discuţii şi cu alte structuri politice pentru a deveni credibil. Preşedintele a reluat teza guvernului de uniune naţională, deşi personal, a recunoscut că preferă o soluţie politică pentru postul de prim-ministru.



"Eu nu intru în acest joc fals. Nu-i văd pe Vanghelie, pe Iliescu lăsând prea mult această concesie declarativă în picioare. Soluţia mea este una politică, dar în nici un caz nu pot accepta o soluţie care are în spate decizia alianţei de la Grivco. Iohannis este un om admirabil, dar ştiu ce este în spatele acestei înţelegeri. Domnul Iohannis poate discuta şi cu alte structuri politice dacă vrea să devină credibil. Dacă Iohannis va înţelege că trebuie să discute cu toate partidele atunci vom avea o soluţie, dar în nici un caz soluţia Grivco", a declarat Băsescu, citat de Antena3.


Traian Băsescu a mai criticat alianţa electorală care pare a se înfiripa între PNL şi PSD pentru susţinerea candidatului social-democrat, Mircea Geoană în turul doi, el declarat că voturile românilor nu sunt acordate pentru a fi depozitate sau tranzacţionate. Candidatul susţinut de PD-L la prezidenţiale susţine că dezbaterile pe această temă îl afectează "personal" şi că oamenii politici "suferă de dispreţ pentru români".

"Constat că oamenii politici n-au înţeles nimic din semnalul dat de peste 9 milioane de români care au participat la votul de duminică şi dezbaterile sunt legate de tranzacţionarea voturilor. Aceste dezbateri mă afectează şi personal pentru că eu n-am făcut niciun gest şi n-am cerut niciunui om politic din niciun partid să-mi acorde voturile obţinute duminică. Oamenii politici confirmă boala de care suferă: dispreţul pentru români", a declarat Traian Băsescu.

"Voturile nu îţi sunt acordate pentru a le depozita, pentru a le tranzacţiona, pentru a face târguri în interesul clientelei tale politice (...) Votul e un sentiment de încrede pe care un om sau mai mulţi oameni îl au în politician", a mai spus Băsescu.

Preşedintele în exerciţiu a reluat, totodată, afirmaţia făcută cu o zi în urmă, potrivit căreia singurul său partener pentru turul II este "poporul român, nicidecum politicienii".

×
Subiecte în articol: alegeri 2009