x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu: "Geoană e diversionist"

Băsescu: "Geoană e diversionist"

de Gabriela Antoniu    |    18 Apr 2007   •   00:00

Preşedintele Traian a declarat aseară că nu făcut nicio intervenţie la niciunul dintre judecătorii Curţii Constituţionale pentru a influenţa soluţia privind solicitarea de suspendare a sa din funcţie şi l-a acuzat pe liderul social-democrat, Mircea Geoană, că a avut atitudinea unui "diversionist".

El a susţinut că Mircea Geoană a folosit o notiţă a SRI pentru o înscenare împotriva preşedintelui ţării şi a Curţii Constituţionale.

şeful statului a anunţat că a cerut miercuri SRI să verifice dacă mai există vreun dosar al vreunui judecător de la Curtea Constituţională care nu a fost predat CNSAS, iar răspunsul a fost "nu".

Traian Băsescu a amintit că Geoană s-a referit la trei judecători: Ion Predescu, Nicolae Cochinescu şi Aspazia Cojocaru, şeful statului dând asigurări că nu a vorbit cu aceşti oameni niciodată după iniţierea demersului de suspendare.

Preşedintele a precizat, totodată, că l-a sunat pe şeful Colegiului CNSAS, Claudiu Secaşiu, care i-a confirmat că Predescu a fost urmărit, dar nu a făcut poliţie politică, Cojocaru are un verdict de poliţie politică, dar nu a participat la deliberarea privind suspendarea sa. De Cochinescu nu ştiu nimic, a adăugat Traian Băsescu. şi Curtea Constituţională a respins acuzaţiile lui Geoană printr-un comunicat de presă. " Curtea Constituţională nu poate fi influenţată sub nicio formă în soluţionarea cauzelor cu care este învestită, asupra niciunuia dintre membrii săi nefiind exercitate presiuni de către autorităţile publice, partide politice, organizaţii ale societăţii civile ori reprezentanţi ai acestora.

"Menţionăm că Preşedintele României nu a solicitat şi nu i-au fost transmise astfel de date", a precizat la rândul său SIE printr-un comunicat de presă.
×
Subiecte în articol: politic