x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu îi sugerează lui Igaş să îi demită pe cei care i-au propus decorarea ofiţerilor

Băsescu îi sugerează lui Igaş să îi demită pe cei care i-au propus decorarea ofiţerilor

05 Ian 2011   •   16:13

"Dacă puteţi face ceva cu cei care mi-au fost propuşi spre decorare. Cum au fost propuşi ? Nu există un circuit ? La ce să stăm cu toată lumea acolo ?", l-a întrebat Băsescu pe Igaş, în şedinţa de miercuri a Guvernului.

Doi dintre ofiţerii găsiţi vinovaţi de Corpul de Control al Ministerului Administraţiei şi Internelor în contextul unor nereguli la angajarea în Jandarmerie au fost decoraţi de şeful statului, la sfârşitul anului trecut.

Ministrul Internelor, Traian Igaş, l-a eliberat din funcţia de directorul general al Direcţiei Generale Management Resurse Umane din MAI pe Adrian Pătraşcu, după ce Corpul de Control al Ministrului de Interne a găsit nereguli în legătură cu modul în care Jandarmeria a deblocat trei posturi de ofiţer şi a organizat, în octombrie 2010, concursul pentru ocuparea acestora.

De asemenea, în acest caz, prim-adjunctul şefului Jandarmeriei Române, generalul de brigadă Gheorghe Nicolaie Rugină, va fi cercetat de Consiliul de Judecată al MAI.

Prim-adjunctul şefului Jandarmeriei Române, Gheorghe Nicolaie Rugină, şi fostul şef al Direcţiei Generale Management Resurse Umane din MAI, Adrian Pătraşcu, au fost decoraţi, în decembrie 2010, de preşedintele Traian Băsescu, "pentru rezultatele remarcabile obţinute în activitatea profesională".

×