x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu: "Intregul Guvern se află intr-o situaţie de conflict cu Justiţia"

Băsescu: "Intregul Guvern se află intr-o situaţie de conflict cu Justiţia"

de Jurnalul National    |    05 Oct 2007   •   00:00

Traian Băsescu a declarat că Ordonanţa de urgenţă privind modificarea Legii răspunderii ministeriale "are toate elementele unui abuz de putere" şi că actul normativ a fost promovat de ministrul Justiţiei, Tudor Chiuariu, in interes personal.
• Chiuariu: "Pot să inţeleg că Băsescu e supărat că i s-a luat jucăria de suspenda miniştri liberali"Â



Traian Băsescu a declarat că Ordonanţa de urgenţă privind modificarea Legii răspunderii ministeriale "are toate elementele unui abuz de putere" şi că actul normativ a fost promovat de ministrul Justiţiei, Tudor Chiuariu, in interes personal.

"Tudor Chiuariu a iniţiat o ordonanţă de urgenţă care viza suspendarea Comisiei de analiză de la Cotroceni, in condiţiile in care unul dintre cazurile analizate era al lui", a spus Băsescu, apreciind că ministrul Justiţiei a acţionat in interes personal.

"S-a profitat de zgomotul din jurul moţiunii pentru a trece ordonanţa de urgenţă care are toate elementele unui abuz de putere", a susţinut şeful statului, adăugănd că, exceptănd Guvernele de dinainte de revoluţie, nu a văzut niciun Cabinet care să sfideze astfel justiţia şi opinia publică.

Băsescu a declarat, de asemenea, că, deşi priveşte statutul unor judecători, ordonanţa nu are avizul CSM.

Preşedintele a afirmat că premierul Tăriceanu şi-a răsplătit susţinătorii pentru voturile adunate impotriva moţiunii. Băsescu a spus că intregul Guvern favorizează interesele de grup, nu pe cele publice.

In opinia lui Traian Băsescu, Guvernul incearcă blocarea luptei impotriva corupţiei pe termen lung. El a adăugat că Guvernul işi doreşte ca demnitarii să nu poată nici măcar ajunge in faţa procurorilor, in timp ce cetăţenii obişnuiţi sunt egali in faţa legii.

Şeful statului a menţionat că Guvernul a decis adoptarea acestei ordonanţe tocmai in momentul in care Comisia, in vechea componenţă, urma să se pronunţe in cazul miniştrilor Paul Păcuraru şi Tudor Chiuariu.

Şeful statului a apreciat că ministrul Chiuariu ar fi trebuit să aştepte eventual sfărşitul mandatului comisiei in componenţa actuală şi abia apoi să dea o ordonanţă prin care să ii schimbe componenţa.


  • Mediafax

×
Subiecte în articol: politic