x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu, ironic: Cred că-l deleg pe Ponta la decernarea Premiului Nobel. Nu vreau să mă împopoţonez cu un titlu

Băsescu, ironic: Cred că-l deleg pe Ponta la decernarea Premiului Nobel. Nu vreau să mă împopoţonez cu un titlu

19 Oct 2012   •   15:32
Băsescu, ironic: Cred că-l deleg pe Ponta la decernarea Premiului Nobel. Nu vreau să mă împopoţonez cu un titlu
Sursa foto: THIERRY CHARLIER/AFP

Preşedintele Traian Băsescu a declarat azi, la Bruxelles, că se gândeşte să-l trimită pe Ponta la ceremonia de la Oslo pentru ridicarea de către UE a Premiului Nobel pentru Pace.

Întrebat dacă va merge la Oslo, împreună cu ceilalţi şefi de stat din UE, pentru a ridica premiul Nobel pentru pace, decernat Uniunii, Băsescu a răspuns râzând: "Hai, doamnă, vreţi să mă împopoţonez cu un titlu pe care...  Ce am făcut eu pentru a obţine acest titlu? Cred că îl deleg pe dl Ponta".

Preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, i-a invitat toţi cei 27 de lideri ai statelor europene să se meargă în decembrie la Oslo pentru înmânarea Premiului Nobel pentru Pace, acordat sâptămâna trecută Uniunii Europene.

"Acest premiu este 'o imensă onoare pentru ţările noastre, instituţiile noastre şi pentru cetăţenii noştri. Pentru a marca această ocazie festivă, sper că toţi şefii de stat şi de guvern europeni vor putea să participe la festivităţile de la Oslo din decembrie", a scris Herman Van Rompuy pe contul său de Twitter, la puţin timp după începerea summitului european de la Bruxelles.




×