x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu la Conferinţa de la Munchen: Fac un apel la colegul preşedinte al Ucrainei să nu scoată armata în stradă

Băsescu la Conferinţa de la Munchen: Fac un apel la colegul preşedinte al Ucrainei să nu scoată armata în stradă

02 Feb 2014   •   12:47
Băsescu la Conferinţa de la Munchen: Fac un apel la colegul preşedinte al Ucrainei să nu scoată armata în stradă

Preşedintele Traian Băsescu i-a cerut omologului său ucrainean, Viktor Ianukovici, să nu permită intervenţia armatei pentru reprimarea protestelor care au cuprins această ţară, în timpul conferinţei de ieri de la Munchen.

Băsescu a adăugat, în luarea sa de cuvânt, că Uniunea Europeană ar trebui să fie mai consecventă şi să dea garanţii mai ferme ţărilor din Parteneriatul Estic, pentru a se evita situaţiile întâlnite acum în Ucraina.

"Din toate cele şase state ale Parteneriatului Estic, patru au conflicte îngheţate. Trebuie să găsim o soluţie ca toate aceste state să rezolve pentru totdeauna aceste conflicte îngheţate. Aceste state nu au perspectiva apartenenţei la UE, dacă nu îşi rezolvă conflictele. Dezastrul în domeniul securităţii ar fi ca în Ucraina să intervină armata pentru a calma situaţia. Fac un apel la preşedintele Ucrainei să nu trimită armata pe străzi", a spus Băsescu, potrivit caleaeuropeană.ro. 

×