x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu, liderilor MP: Ştiu două cazuri de candidaţi pe care sinceritarea nu-i dă afară din casă

Băsescu, liderilor MP: Ştiu două cazuri de candidaţi pe care sinceritarea nu-i dă afară din casă

06 Feb 2016   •   13:28
Băsescu, liderilor MP: Ştiu două cazuri de candidaţi pe care sinceritarea nu-i dă afară din casă
Sursa foto: Bogdan Iurascu/Intact Images

Preşedintele Mişcării Populare, Traian Băsescu, le-a atras atenţia sâmbătă liderilor MP că există candidaţi la locale care nu sunt sinceri în ceea ce priveşte trecutul lor, criticând faptul că a aflat din presă că un reprezentant al partidului a fost condamnat pentru ucidere din culpă.

"În ansamblu, lucrurile merg bine şi cred că ne apropiem de obiectivul de a avea candidaţi în toate unităţile administrative. Va trebui însă să declanşăm deja foarte rapid campania de strângere de semnături pentru candidaţii care deja sunt nominalizaţi şi asupra cărora organizaţiile sunt definitiv hotărâte că îi lasă să candideze. Ar putea fi şi incidente şi am observat un lucru asupra căruia vă atenţionez: sunt foarte mulţi oameni care vin în organizaţii în ultima perioadă. Atenţie că unii dintre ei, eu ştiu două cazuri în care sinceritatea nu-i dă afară din casă când se prezintă", a spus Băsescu, la începutul şedinţei Colegiului Naţional al Mişcării Populare.

El i-a atenţionat pe liderii MP asupra "cunoaşterii reale a celor care vin să se înscrie în partid în ultima perioadă".

"Este neplăcut să aflăm că a avut o condamnare pentru ucidere din culpă pentru un accident auto, dar este neplăcut să o aflăm de la presa locală, să nu ni se spună când vine să se înscrie în organizaţie. Eu nu spun că un accident auto nu i se poate întâmpla oricui, (...) dar trebuie să ştim despre această realitate din istoria cuiva care vrea să se înscrie în Mişcarea Populară", a afirmat Traian Băsescu.

El a precizat că la Colegiul Naţional al Mişcării Populare se continuă prezentarea propunerilor de primari, situaţia cu reprezentanţii în secţiile de votare, problemele organizatorice privind campania electorală şi se va realiza o analiză a situaţiei politice actuale.

La şedinţa Colegiului Naţional al MP participă şi Horea Vuscan, anunţat marţi candidat la Primăria municipiului Oradea.

Potrivit presei locale, Vuscan are o condamnare la doi ani de închisoare cu suspendare, pentru ucidere din culpă, după ce în anul 2003 a provocat un accident rutier soldat cu trei morţi.

×