x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu: Nu poţi să faci politică externă dacă nu ai harta lumii în cap

Băsescu: Nu poţi să faci politică externă dacă nu ai harta lumii în cap

10 Sep 2016   •   17:55
Băsescu: Nu poţi să faci politică externă dacă nu ai harta lumii în cap

Preşedintele PMP, Traian Băsescu, le-a spus sâmbătă participanţilor la Şcoala de vară a organizaţiei de tineret a formaţiunii că politică externă poate face doar cine are harta lumii ''în cap''. 

''Vreau să ştiţi că nu poţi să faci politică externă dacă nu ai harta lumii în cap. Cele mai mari prostii le spun cei care nu ştiu harta lumii. Harta este baza pe care aşezi informaţia de politică externă. Că, altfel, poţi să crezi că o ţară din Africa are frontieră cu România. (...) Cei care vreţi să aprofundaţi politica externă învăţaţi foarte bine harta lumii'', a afirmat Băsescu. 

Potrivit acestuia, doar ştiind harta lumii pot fi înţelese diverse aspecte legate de politica externă. 

''Atunci veţi înţelege ce înseamnă că avioane ale Statelor Unite au survolat spaţiul Mării Chinei. (...) N-ai cum să înţelegi ce a vorbit Putin cu premierul japonez dacă nu ştii harta. N-ai cum să înţelegi de ce ţipă toată lumea când Coreea de Nord face experienţe nucleare dacă tu nu ştii harta şi să realizezi cine e în pericol iminent dacă Coreea de Nord se înarmează nuclear'', a menţionat liderul PMP. 

Şcoala de vară a organizaţiei de tineret a PMP se desfăşoară în perioada 9 - 11 septembrie în staţiunea Venus, Traian Băsescu participând la o dezbatere ce a marcat deschiderea oficială a evenimentului, la Neptun. AGERPRES

×