x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu: "Parlamentul să fie dizolvat dacă nu reuşeste demiterea preşedintelui!”

Băsescu: "Parlamentul să fie dizolvat dacă nu reuşeste demiterea preşedintelui!”

06 Ian 2011   •   22:33

Invitat la TVR, Traian Băsescu a declarat că una dintre priorităţile sale anul acesta va fi revizuirea Constituţiei în conformitate cu ceea ce au hotărât românii  la Referendumul din 2009.

El a reiterat ideea că  iniţiativa de revizuire a Constituţiei se va limita doar la înfiinţarea Parlamentului Unicameral şi reducerea numărului de parlamentari la 300.
Băsescu a  mai spus  că în proiectul de revizuire vor fi eliminate şi unele ambiguităţi din textul constituţional actual. El a dat ca exemplu procedura suspendării din fucţie a Şefului Statului, spunând că va menţine această  procedură în legea fundamentală, dar va incerca să stabilească responsabilităţi pentru instituţiile implicate în acest proces, cum ar fi Parlamentul.
În acest context, preşedintele  a explicat că se va opta fie ca decizia suspendării din funcţie să fie luată de către Curtea Constituţională, care în prezent dă doar un aviz consultativ, fie decizia să fie luată în Parlament şi să se meargă la Referendum care va stabili dacă preşedintele va fi demis sau nu. În cazul în care şeful Statului nu va fi demis,a mai spus Băsescu, atunci Parlamentul ar trebui dizolvat.

 

×