x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu: Predoiu să nu-mi dea lecţii. M-a rugat să vorbesc cu Ponta să-l păstreze în Guvern

Băsescu: Predoiu să nu-mi dea lecţii. M-a rugat să vorbesc cu Ponta să-l păstreze în Guvern

18 Oct 2013   •   12:51
Băsescu: Predoiu să nu-mi dea lecţii. M-a rugat să vorbesc cu Ponta să-l păstreze în Guvern

Preşedintele Traian Băsescu a afirmat că fostul ministru al Justiţiei Cătălin Predoiu a fost cel care i-a propus înlocuirea lui Daniel Morar de la DNA, pentru ca la al doilea mandat, acesta să-i impună numirea lui Morar pentru al doilea mandat.

"Domnul Predoiu a spus cum a bătut el cu pumnul în masă şi a pus condiţii, preşedintelui, premierului. Eu vă spun ce îmi aduc aminte. Eu îmi aduc aminte aşa, în guvernul Tăriceanu, a propus înlocuirea lui Daniel Morar de la DNA cu o doamnă care nu avusese dosare prea importante în toată viaţa ei, care îi era consilier. Am înţeles că îmi dădea lecţii cum a renunţat Băsescu la Morar, ori el cu mânuţa lui a făcut propunere de înlocuire a lui Morar, pe discuţiile din PNL şi înţelegerea cu Hrebenciuc. M-a deranjat tipul acesta de om, când l-am chemat să-l întreb dacă vrea să rămână în guvern, am avut o singură condiţie, să-l propună pe Morar pentru al doilea mandat", a spus Băsescu.

"Pe urmă, i-am explicat lui Boc că e bine să avem un ministru la Justiţie care să nu fie suspectat că ar avea apartenenţa PDL, la fel am făcut şi la serviciile secrete. M-a deranjat că îmi dădea lecţii domnul Predoiu când el a fost la mine să mă roage să vorbesc cu Ponta să-l menţină şi în guvernul lui. Omul ăsta să nu îndrăznească să îmi dea lecţii publice. Să candideze la preşedinţie, dar să nu mintă", a mai spus Băsescu.

×
Subiecte în articol: traian basescu catalin predoiu