x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu, prima reacţie după alegeri. ”Domnul președinte invită politicienii să renunțe la orice fel de presiune publică privind desemnarea candidatului la funcția de prim-ministru”

Băsescu, prima reacţie după alegeri. ”Domnul președinte invită politicienii să renunțe la orice fel de presiune publică privind desemnarea candidatului la funcția de prim-ministru”

11 Dec 2012   •   16:08
Băsescu, prima reacţie după alegeri. ”Domnul președinte invită politicienii să renunțe la orice fel de presiune publică privind desemnarea candidatului la funcția de prim-ministru”
Sursa foto: Intact Images
UPDATE 18:35 - Administrația prezidențială a făcut apel, într-un al doilea comunicat emis astăzi, la politicienii care au câștigat mandate în alegerile parlamentare din 9 decembrie să renunțe la orice fel de presiune în ceea ce privește inițierea procedurilor de desemnare a premierului.

”Referitor la declarațiile politicienilor din ultimele zile cu privire la procedura de desemnare a candidatului la funcția de prim-ministru al Guvernului României, purtătorul de cuvânt al președintelui României, domnul Bogdan Oprea, face următoarele precizări:

Domnul președinte Traian Băsescu invită politicienii care au câștigat mandate în cadrul alegerilor parlamentare din data de 9 decembrie a.c. să renunțe la orice fel de presiune publică privind începerea consultărilor pentru desemnarea candidatului la funcția de prim-ministru al Guvernului României. Domnul președinte Traian Băsescu va urma calea constituţională şi instituţională pentru întregul proces de desemnare a candidatului la funcția de prim-ministru şi nu va face nicio abatere de la rigoarea procedurii, așa cum este prevăzută în Constituția României”, se arată în noul comunicat.

Mai devreme, azi, Administraţia Prezidenţială informa că Traian Băsescu va convoca Parlamentul şi va anunţa programul de consultări pentru desemnarea premierului care să formeze viitorul guvern imediat după publicarea în Monitorul Oficial a rezultatului alegerilor.

"Administraţia Prezidenţială informează că preşedintele României, domnul Traian Băsescu, va convoca Parlamentul României şi va anunţa programul de consultări pentru desemnarea prim-ministrului Guvernului României care să formeze viitorul guvern imediat după publicarea în Monitorul Oficial a rezultatului alegerilor", se arată într-un primul comunicat.

×