x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu: Propunerea PNL privind alegerea primarilor arată disperarea că Buşoi nu are şanse la Capitală

Băsescu: Propunerea PNL privind alegerea primarilor arată disperarea că Buşoi nu are şanse la Capitală

19 Ian 2016   •   22:10
Băsescu: Propunerea PNL privind alegerea primarilor arată disperarea că Buşoi nu are şanse la Capitală

Preşedintele Mişcării Populare, Traian Băsescu spune că propunerea PNL privind revenirea la alegerea primarilor din două tururi de scrutin arată "neputinţa şi disperarea" liberalilor faţă de faptul că potenţialul lor candidat la funcţia de primar general, Cristian Buşoi, nu are şanse să câştige cursa electorală la Primăria Capitalei.

"Atunci când liberalii, în comisia condusă de PNL-istul Mihai Voicu şi ulterior în plenul Parlamentului, au votat alături de PSD alegerea primarilor dintr-un singur tur, le-a părut că s-au pricopsit politic. Atunci când din programul Guvernului Cioloş au scos emiterea legii pentru alegerea primarilor în două tururi, de asemenea au votat programul cu multă veselie tot alături de PSD. Acum, când au constatat că protejatul lor, al lui Iohannis şi al lui Hellvig, nu are şanse să câştige Primăria Capitalei, vor să se revină la două tururi pentru alegerea primarilor. Eu nu spun că nu este corectă alegerea primarilor din două tururi. Dimpotrivă, susţin că alegerea primarilor dintr-un singur tur este un experiment greşit făcut în timpul mandatului meu şi care trebuia corectat. Dar revenirea liberalilor asupra subiectului, după ce acum câteva săptămâni au votat alături de PSD actuala lege electorală, dar şi programul Guvernului Cioloş, nu înseamnă nimic altceva decât neputinţa şi disperarea pe care liderii PNL încearcă să le salveze prin propaganda mincinoasă făcută împotriva propriilor aranjamente cu PSD", afirmă Traian Băsescu într-un mesaj postat, marţi, pe Facebook.

Preşedintele MP adaugă că "oricum, Hellvig şi Iohannis nu-l pot face primar pe Buşoi nici în două tururi". "Poate se încearcă şi cu Predoiu pentru că el este tot timpul încălzit şi pregătit... să fie numit", conchide Băsescu.

Premierul Dacian Cioloş a afirmat marţi, referindu-se la solicitarea PNL privind adoptarea unei ordonanţe de urgenţă pentru alegerea primarilor în două tururi de scrutin, că nu este democratic ca o lege adoptată de Parlament să fie modificată de Guvern prin OUG.

Biroul Politic Naţional al PNL a decis luni să-i înainteze premierului o propunere în sensul aprobării printr-o ordonanţă de urgenţă a prevederii privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin, a anunţat co-preşedintele liberalilor Alina Gorghiu.

Sursa: Agerpres

×
Subiecte în articol: pnl traian basescu cristian busoi