x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu refuză „combinațiile premergătoare alegerilor”: Mișcarea Populară nu face niciun fel de alianță

Băsescu refuză „combinațiile premergătoare alegerilor”: Mișcarea Populară nu face niciun fel de alianță

16 Ian 2016   •   14:00
Băsescu refuză „combinațiile premergătoare alegerilor”: Mișcarea Populară nu face niciun fel de alianță

Mişcarea Populară nu face niciun fel de alianţă înainte de alegeri, a declarat sâmbătă liderul partidului Traian Băsescu.

"Nu facem niciun fel de alianţă înainte de alegeri, nu aş vrea să aud de combinaţii premergătoare alegerilor în vreo organizaţie, este esenţial pentru noi să ştim ce potenţial avem. De asemenea, de la alte partide, în mod deosebit de la cele mari, sunt oameni care joacă la două capete, nu ştiu dacă vor avea succes în interiorul partidelor lor şi încearcă să îşi întindă antenele şi să aibă contacte cu organizaţiile noastre, este frecventă situaţia, vă atenţionez să nu vă păcăliţi. Puneţi-vă candidaţi, nu staţi să aşteptaţi să vedeţi X-ulescu de la un partid sau altul dacă vine sau nu. Tipul acesta de joc este specific celor două partide mari", a spus Băsescu, în deschiderea şedinţei Colegiului Naţional al Mişcării Populare.

El a menţionat că partidul rămâne deschis pentru oameni noi. "Nu vă păcăliţi cu jocul pe care îl fac cei din partidele mari, care nu ştiu dacă vor fi acceptaţi pe lista de candidaţi sau nu. Sunt mulţumit de valul de înscrieri de oameni noi, chiar dacă aceasta înseamnă şi lipsă de experienţă. Nu o trataţi dramatic, ci trebuie să ne asumăm şi lipsa de experienţă a multora dintre membrii de partid care au venit decişi să facă politică. Sper ca, la sfârşit, să putem anunţa parte dintre candidaţii la funcţiile de primari de municipii, în funcţie de ce o să stabilim împreună", a afirmat Băsescu.

Potrivit acestuia, la reuniunea de sâmbătă trebuie făcută o evaluare a pregătirii organizaţiilor pentru alegeri.

"În acelaşi timp, dincolo de evaluare, trebuie să discutăm şi legat de modul cum se dau mesajele, în orice caz Crăcea (Marius Crăcea, preşedinte interimar al organizaţiei municipale Giurgiu, suspendat din funcţie - n.r.) a dat nişte mesaje extraordinare de la Giurgiu, dar ar fi bine să se oprească. Nu aş vrea să luaţi lucrurile în tragic. Legat de domnul Crăcea am văzut unele abordări. Dacă a fost o strategie a dânsului să facă bine cunoscută organizaţia Mişcării Populare de Giurgiu a reuşit cu prisosinţă, dar finalul ar trebui să fie să ne arate aleasa, înţeleg că este plin de solicitări şi, gata, ar trebui să înceteze cu acţiunile pe această direcţie, pentru că scopul şi l-a atins. Dacă a fost deliberat, a atins, însă a trecut puţin pragul, dar dacă se opreşte este bine. Am vrut să ştiţi că nu sunt un adept al excluderii lui, mai ales că pare un om pregătit, aceasta nu înseamnă că acesta este sistemul de lansare a organizaţiilor. Sper că printre voi mai sunt şi căsătoriţi", a adăugat Băsescu.

Sursa: AGERPRES 

×