x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu: "România va susţine un regim întărit de supraveghere a sistemului bancar"

Băsescu: "România va susţine un regim întărit de supraveghere a sistemului bancar"

18 Iun 2009   •   00:00

"România va avea o poziţie foarte fermă în susţinerea necesităţii unui regim întărit de reglementare şi supraveghere a sistemului bancar", a declarat preşedintele Traian Băsescu, în această dimineaţă, înainte de plecarea spre Bruxelles, unde are loc reuniunea şefilor de stat şi de guvern din statele membre ale Uniunii Europene.



'România va avea o poziţie foarte fermă în susţinerea necesităţii unui regim întărit de reglementare şi supraveghere a sistemului bancar. Se va face, de asemenea, tot la acest capitol, o analiză a impactului asupra forţei de muncă şi a măsurilor, la nivelul UE, pentru combaterea şomajului şi crearea de noi locuri de muncă', a spus Băsescu, făcând referire la subiectele care se vor afla pe agenda lucrărilor.

El a adăugat că la Bruxelles va avea loc o analiză a eficienţei măsurilor adoptate în plan naţional şi european pentru stimularea redresării economice, dar şi a cooperării globale pe linia reformei sistemului financiar, scrie Agerpres.

'După cum vă este cunoscut, încă de la Consiliul trecut s-a introdus principiul flexicurităţii, care vizează pe de o parte o mai mare flexibilitate pentru angajatori în ceea ce priveşte forţa de muncă, şi în contrapartidă, o mai mare securitate pentru cei disponibilizaţi', a menţionat şeful statului.

El a mai precizat că vor fi discutate şi aspecte instituţionale, subiectul principal în acest sens fiind legat de Tratatul de la Lisabona şi soluţiile pentru ca acesta să fie adoptat prin referendum şi în Irlanda, dar şi chestiuni legate de imigraţia ilegală şi relaţiile externe, în mod deosebit referitoare la Afganistan, Pakistan şi Orientul Mijlociu.

'De asemenea, se va face prima discuţie oficială cu privire la constituirea viitoarei Comisii', a subliniat preşedintele. El a mai precizat că, la capitolul schimbări climatice şi dezvoltare durabilă, obiectivul României este să obţină un angajament al Consiliului European privind elaborarea unei strategii cuprinzătoare pentru Dunăre.
Şeful statului a reamintit că lucrările acestui Consiliu European marchează încetarea mandatului preşedinţiei cehe.

Preşedintele Traian Băsescu şi premierul Emil Boc participă, joi şi vineri, la Bruxelles, la reuniunea şefilor de stat şi de guvern din statele membre ale Uniunii Europene. Cei doi vor participa, joi, şi la lucrările summit-ului Partidului Popular European. Din delegaţia română mai face parte şi şeful Departamentului pentru Afaceri Europene (DAE), ministrul Vasile Puşcaş.

×
Subiecte în articol: politic