x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu a discutat cu Rompuy despre MCV şi analiza unei strategii de ieşire din acest Mecanism

Băsescu a discutat cu Rompuy despre MCV şi analiza unei strategii de ieşire din acest Mecanism

25 Apr 2013   •   18:59
Băsescu a discutat cu Rompuy despre MCV şi analiza unei strategii de ieşire din acest Mecanism

Preşedintele Traian Băsescu a afirmat joi că a discutat cu preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, despre problema accesului României la Schengen, precum şi despre analiza, după luna decembrie, a unei strategii de ieşire a ţării noastre din Mecanismul de Cooperare şi Verificare pe justiţie, informează agerpres.ro.

"Este o vizită care se produce la exact un an de la vizita anterioară. Am avut o discuţie extrem de productivă, care a permis înţelegerea fiecărei părţi a poziţiilor pe care urmează să le avem la nivelul UE, a poziţiilor României şi armonizarea acestor poziţii pe un set de obiective", a spus Băsescu, într-o declaraţie susţinută după convorbirile avute, la Palatul Cotroceni, cu Van Rompuy.

Potrivit lui Băsescu, discuţiile cu Van Rompuy au vizat şi consolidarea Uniunii Economice şi Monetare a UE. De asemenea, cei doi au discutat despre securitatea energetică şi despre posibilele soluţii pentru această chestiune, şeful statului român reiterând opţiunea României pentru Nabucco. Combaterea evaziunii fiscale sau politica de apărare au fost alte două subiecte abordate de Băsescu şi Van Rompuy.

"Am abordat în discuţiile cu domnul preşedinte şi probleme de interes direct pentru România: problema Schengen, problema Mecanismului de Cooperare şi Verificare şi analiza, după decembrie, a unei proceduri de ieşire, o strategie de ieşire din acest Mecanism, problema liberului acces pe piaţa muncii a cetăţenilor români, în ţările care încă mai au restricţii legate de forţa de muncă din România, restricţii care trebuie ridicate peste tot începând cu 1 ianuarie 2014", a completat preşedintele Băsescu. 

×
Subiecte în articol: traian basescu herman von rompuy MCV