x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu semnează retragerea tilurilor de luptători şi eroi ai Revoluţiei pentru cinci militari USLA

Băsescu semnează retragerea tilurilor de luptători şi eroi ai Revoluţiei pentru cinci militari USLA

28 Feb 2011   •   21:02

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, luni, decretele pentru retragerea titlurilor de Luptător pentru Victoria Revoluţiei şi Erou - Martir al Revoluţiei Române pentru Adrian Florea, Marin Oană, Eugen Trandafir Cotună, Dumitru Coman, Gheorghe Trosca.

Preşedinţia informează că şeful statului a semnat, luni, decretele privind retragerea titlului de Luptător pentru Victoria Revoluţiei din Decembrie 1989 pentru Adrian Florea şi Marin Oană.

De asemenea, preşedintele Băsescu a semnat decretele pentru retragerea titlului de Erou - Martir al Revoluţiei Române din Decembrie 1989 pentru Eugen Trandafir Cotună, Dumitru Coman şi Gheorghe Trosca.

Comisia Parlamentară a Revoluţionarilor din Decembrie 1989 a decis, în octombrie 2010, acordarea avizului pentru înaintarea propunerii de retragere a titlului către Preşedinţia României pentru Gheorghe Trosca, Dumitru Coman, Eugen Trandafir Cotună, în urma unui aviz primit de la CNSAS.

Gheorghe Trosca a fost şef de Stat Major la USLA, iar Eugen Trandafir Cotună a fost şeful intervenţiei la aceeaşi unitate.

Eugen Trandafir Cotună şi Gheorghe Trosca au fost omorâţi, pe 22 decembrie 1989 noaptea, în faţa Ministerului Apărării, după un ordin al generalului Militaru legat de trimiterea de trupe în scopul apărării instituţiei.

×