x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu şi-a făcut planul postreferendum

Băsescu şi-a făcut planul postreferendum

de Gabriela Antoniu    |    16 Mai 2007   •   00:00
Băsescu şi-a făcut planul postreferendum
Sursa foto: Karina Knapek/

Preşedintele suspendat Traian Băsescu a declarat, marţi, la Realitatea Tv, că nu crede că a fost in Parlament la şedinţa in care, in 1994, s-a votat propunerea de suspendare din funcţie a lui Ion Iliescu, insă a apreciat că Legislativul a fost inteligent atunci respingănd propunerea.


Preşedintele suspendat Traian Băsescu a declarat, marţi, la Realitatea Tv, că nu crede că a fost in Parlament la şedinţa in care, in 1994, s-a votat propunerea de suspendare din funcţie a lui Ion Iliescu, insă a apreciat că Legislativul a fost inteligent atunci respingănd propunerea. Băsescu a spus totodată că doreşte să discute cu foştii şefi de stat Ion Iliescu, Emil Constantinescu şi Regele Mihai, pentru a vedea dacă poate avea cu aceştia o relaţie de colaborare pentru interesul naţional, deasupra partidelor.

Căt priveşte strategia postreferendum, in cazul in care il va căştiga, Băsescu a anunţat că primul lucru pe care il va face va fi să cheme partidele la Cotroceni pentru a vedea dacă propunerile sale pot fi susţinute şi adoptate in Parlament.El a explicat că va dori să vadă, in această intălnire de după căştigarea referendumului, dacă propunerile şi iniţiativele sale pot fi adoptate in Parlament. Băsescu a menţionat că are obligaţia, ca şef al statului, să propună parlamentarilor o serie de priorităţi, după ce va căştiga referendumul. Prima dintre acestea este, conform lui Băsescu, demararea procesului de schimbare a clasei politice, prin introducerea unui mecanism de vot uninominal care să ii responsabilizeze pe politicieni.

×
Subiecte în articol: basescu politic