x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică BĂSESCU/Tratat cu spatele

BĂSESCU/Tratat cu spatele

23 Ian 2009   •   00:00

Preşedintele Traian Băsescu n-a putut să ciocnească o cupă de şampanie cu predecesorul său, Ion Iliescu, la recepţia pe care a oferit-o la Cotroceni cu prilejul aniversării Unirii Principatelor Române. Asta pentru că Ion Iliescu i-a întors spatele atunci când Traian Băsescu s-a apropiat de el.



Conform imaginilor difuzate de Antena 3, Iliescu s-a întors să vorbească cu altcineva, iar Traian Băsescu, după o secundă de ezitare a trecut la fostul preşedinte Emil Constantinescu pentru a ciocni. Ulterior, tot conform Antenei 3,

Iliescu a declarat că gestul n-a fost intenţionat. Înaintea acestui incident, şeful statului a deschis recepţia declarând că patriotismul nu e un simplu discurs, ci presupune sacrificii politice şi materiale ale elitei naţiunii şi că "trebuie să recunoaştem că prea adesea elita noastră politică a dezamăgit". El a spus că România are nevoie de o nouă modernizare, inclusiv constituţională, iar această modernizare nu trebuie făcută prin ordonanţe de urgenţă, "dar sunt procese care nu mai pot fi amânate".

×
Subiecte în articol: politic