x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu, ultimele cuvinte: Nu ieşiţi la vot. "Acum am înţeles care e diferenţa între un referendum cu prag şi unul fără"

Băsescu, ultimele cuvinte: Nu ieşiţi la vot. "Acum am înţeles care e diferenţa între un referendum cu prag şi unul fără"

27 Iul 2012   •   17:12
Băsescu, ultimele cuvinte: Nu ieşiţi la vot. "Acum am înţeles care e diferenţa între un referendum cu prag şi unul fără"

Presedintele suspendat, Traian Basescu a facut, la B1 TV, in emisiunea lui Ion Cristoiu, ultimele declaratii inaintea referendumului. Cu putin timp inainte, la sediul sau de campanie, seful statului facuse apel la romani sa nu participe la referendum.

"Desi sunt considerat un politician experimentat, acum mi-am dat seama care este diferenta intre un referendum fara prag si unul cu prag. De aceasta data, batalia se da pe neparticiparea la vot, nu pe participarea la vot. De ce sa ii chem eu pe romani la vot, sa ii cheme ei.

Pe 29 iulie este un referendum pentru Romania, nu pentru Basescu. Daca populatia valideaza o lovitura de stat, inseamna ca mai avem de invatat despre democratie.

Nu ma asez sub fusta Curtii Constitutionale, ci pe lege. Daca vor fi la vot mai mult de 50 la suta, spun salut si am plecat. Daca vin 48,49 la suta si raman in functie le voi reinnoi lui Antonescu si Ponta propunerea pe care am mai facut-o. Renunt la doi ani de mandat, daca cei doi inteleg ca cei doi nu mai pot detine puterea absoluta, ca pe vremea lui Iliescu."

×