x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu, unor copii din Transnistria: "Recunoaştem Moldova şi îi susţinem integritatea teritorială"

Băsescu, unor copii din Transnistria: "Recunoaştem Moldova şi îi susţinem integritatea teritorială"

25 Iun 2009   •   00:00

Şeful statului le-a spus, astăzi, copiilor din Transnistria aflaţi într-o tabără, la Sulina, la lansarea Programului "ARC - 2009", că, în ciuda unei propagande "care nu vorbeşte foarte frumos despre intenţiile României", Bucureştiul recunoaşte Republica Moldova şi îi susţine integritatea teritorială.



"Pentru că există o anume propagandă ce nu vorbeşte foarte frumos despre intenţiile României, vreau să ştiţi de la mine, de la şeful statului român, că România recunoaşte Republica Moldova şi susţine integritatea teritorială a Republicii Molodova. Viziunea noastră este că, mai devvreme sau mai târziu, Republica Moldova va fi stat membru al Uniunii Europene. Până atunci, este important ca procesele de democratizare să se consolideze", a spus Băsescu, citat de Mediafax.

El a mai spus că există, în zonă, reacţii care nu au nimic în comun cu comportamentul european vizavi de minorităţi.

Băsescu le-a spus copiilor din Transnistria că partea română cunoaşte "prigoana mai mult sau mai puţin violentă" cu privire la intenţia românilor din zonă de a-şi păstra limba şi cultura.

Preşedintele a sosit, joi dimineaţă, la Sulina, în judeţul Tulcea, unde participă, la lansarea Programului "ARC - 2009" - program de tabere destinat copiilor şi tinerilor etnici români de pretutindeni.

Băsescu este însoţit de preşedintele Consiliului Judeţean, de prefect şi de secretarul de stat pentru românii de pretutindeni.

×
Subiecte în articol: politic