x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu vrea dezbatere televizată între premieri

Băsescu vrea dezbatere televizată între premieri

de Georgiana Ionita    |    05 Dec 2016   •   16:02
Băsescu vrea dezbatere televizată între premieri
Sursa foto: Adrian Manolache

Fostul președinte Traian Băsescu i-a provocat pe Alina Gorghiu și pe Liviu Dragnea la o dezbatere televizată cu privire la programele electorale ale PSD, PNL şi PMP. Dezbaterea premierilor ar urma să aibă loc joi la TVR, dacă ideea lui Băsescu va fi acceptată. Șefa liberarilor a lansat și ea o provocare electorală, valabilă însă doar pentru liderul PSD.

Cu mai puțin de o săptămână înainte de alegeri, Traian Băsescu i-a invitat pe liderii PSD și PNL la o confruntare televizată, pe modelul dezbaterilor prezidențiale. Cum bătălia se dă însă pentru scaunul de premier, liberalii ar putea să facă rocada între Gorghiu şi Cioloş și să îl trimită pe prim-ministru la înfruntarea finală. Liderul PMP a lansat provocarea pe Facebook și spune că întâlnirea ar putea avea loc joi, la TVR sau la televiziunea lui Ghiță, "televiziuni care au lansat deja invitaţii pentru o astfel de dezbatere". "Bună ziua, doamnă Alina Gorghiu, bună ziua, domnule Liviu Dragnea. Am urmărit cu interes prezentarea programelor electorale ale partidelor pe care le conduceţi. Multe din elementele programelor dumneavoastră mi-au părut a fi nerealiste şi destinate a înşela electoratul. De aceea, în scopul sprijinirii electoratului să înţeleagă priorităţile reale ale ţării şi pentru a-i permite să aleagaă în cunoştinţă de cauză, vă invit la o dezbatere în trei cu privire la programele electorale ale PSD, PNL şi PMP", a scris Traian Băsescu pe pagina sa de Facebook.

 

Gorghiu vrea meci cu Dragnea

Învitația şefului PMP a venit după ce, cu o zi înainte, șefa liberalilor striga în Piața Unirii din Iași, în mijlocul mitingului PNL, că îl provoacă pe Liviu Dragnea la un dialog despre “România mea, a liberalilor, a lui Dacian Cioloş”. "Astăzi (n.r. - sâmbătă), de la Iaşi, Liviu Dragnea, te provoc să intri în dialog cu mine despre România mea. România mea, a liberalilor, a lui Dacian Ciolooş şi a oamenilor care cred în onestitate. România mea nu are pensii speciale pentru parlamentari. În ţara mea, Liviu Dragnea, Justiţia este la fel pentru orice cetăţean, nu există imunitate doar pentru cei de la PSD”, a spus Alina Gorghiu. Alături de Gorghiu, la mitingul PNL a fost prezent și medicul Leon Dănăilă, candidat la Senat în Bucureşti, care i-a îndemnat pe cei 4.000 de susținători prezenți să nu creadă în sondajele PSD, pentru că acestea ar încerca să-i descurajeze pe români să iasă la vot.

Iohannis, ajutor pentru PMP?

Sămbătă seara, Liviu Dragnea l-a acuzat pe Klaus Iohannis că face cărţile pentru a-l ajuta pe Traian Băsescu să intre în Parlament. "Este clar de ce a fost invitat domnul Traian Băsescu în tribună. Pentru că sunt disperaţi, şi domnul Iohannis, şi domnul Cioloş, şi PNL-ul, şi USR-ul, să reuşească să facă o majoritate. Pentru că e clar că nu se pot gândi că pot să facă majoritate cu PSD-ul sau cu ALDE. Le rămân PNL, USR, PMP şi probabil UDMR şi încearcă să îl ajute pe Traian Băsescu şi, în contrapartidă, Traian Băsescu să le susţină sau să facă parte dintr-o ipotetică majoritate parlamentară", a declarat Dragnea, la Antena 3.
 

×