x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Berceanu: "Dacă ţinem cu ambiţie la tot felul de sporuri, e posibil ca mâine să nu mai avem salarii"

Berceanu: "Dacă ţinem cu ambiţie la tot felul de sporuri, e posibil ca mâine să nu mai avem salarii"

10 Iun 2009   •   00:00

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Radu Berceanu, a declarat, astăzi, că dacă angajaţii companiilor feroviare de stat nu vor renunţa la anumite sporuri se poate ajunge în situaţia în care ministerul să nu poată plăti salariile.



"Le-am spus de atâtea ori: «fraţilor, dacă vrem să ţinem cu ambiţie la tot felul de sporuri, e posibil ca mâine să nu mai avem salarii pentru cei care trebuie să ducă activitatea. Hai să vedem dacă putem creşte veniturile şi să mai scădem din cheltuieli». Abia acum două săptămâni am ajuns la o întelegere parţială cu sindicatele", a spus Berceanu, citat de Mediafax.

El a adăugat că directorii de la CFR Călători şi CFR SA, precum şi majoritatea membrilor din Consiliul de Administraţie au fost propuşi de PSD.

"Numai la CFR Marfă, care nu are probleme atât de mari, e un director propus de PDL", a adaugat ministrul.

Berceanu a afirmat că traficul a fost reluat, după ce mai multe trenuri au fost blocate, miercuri, din cauza unei greve spontane la CFR.

Subsecretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Constantin Axinia, a declarat, miercuri, că salariile restante la CFR au fost plătite, marţi, dar, din cauza sistemului informatic, nu au ajuns la angajaţii CFR.

Axinia a mai spus că a avut o discuţie cu liderii sindicali şi că aceştia ştiau că vor fi întârzieri şi că banii vor ajunge la angajaţi, eşalonat, în cursul acestei săptămâni.

Decizia privind oprirea trenurilor a fost luată de angajaţi ai Regionalelor Bucureşti şi Constanţa din cauza întârzierii salariilor pe luna mai.

Gheorghe Popa, liderul Federaţiei Mişcare Comercial, a declarat că este o problemă administrativă şi că, în cursul după-amiezii de miercuri sau cel mai târziu joi, vor fi achitate restanţele din 30 mai.

Popa a spus că pentru Regionala Bucureşti administraţia a invocat probleme legate de bancă, precizând că i-a informat pe angajaţi în legătură cu această situaţie.

Florin Dobrescu, preşedintele Federaţiei "Drum de Fier", a spus că protestele de miercuri sunt organizate de impiegaţi, pentru că şi-au luat doar jumătate din avansul pe luna mai, iar lichidarea nu a fost primită. De asemenea, nici angajaţii de la CFR Marfă nu au primit niciun ban pe luna mai, a mai spus Dobrescu.

Doar angajaţii CFR Călători au primit salariile integral.

Potrivit lui Dbrescu, liderii sindicali au avut semnale de la angajaţi că vor opri activitatea până vor primi salariile, oamenii fiind nemulţumiţi şi de faptul că statul nu a plătit subvenţia la CFR Călători. (V.A.)

×
Subiecte în articol: politic