x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Bistro AMPOSDRU - Un cocktail de miliarde de euro

Bistro AMPOSDRU - Un cocktail de miliarde de euro

00 0000   •   00:00
Bistro AMPOSDRU - Un cocktail de miliarde de euro

În România, pregătirea profesională, experienţa, capacitatea managerială sunt elemente minore în determinarea candidatului ideal pentru ocuparea unui post bugetat de stat, adaptabilitatea forţei de muncă  este configurată de elemente mai comensurabile cum ar fi cumetriile, relaţiile, gradul de sponsorizare al campaniilor electorale.

AMPOSDRU, un acronim în spatele căruia se află departamentul Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, subordonat Ministerului Muncii, gestionează, în următorii patru ani, fonduri europene de 5,9 miliarde de euro.

Conform Inpolitics.ro, noul şef al acestui departament este Cristina Zevedei, fost candidat din partea PD-L la europarlamentarele din iunie 2009.
Punând în balanţă elementele curriculare prezentate de pagina wikipedia a lui Zevedei, numirea sa în acest post pare fără cusur, poate doar menţionarea faptului că posturile ocupate,  şi care  certifică experienţa sa profesională, care au fost numai la stat, să aducă o umbră de ezitare.

Numai că biografia oficială are lacune, conform dezvăluirilor din presă, cariera Cristinei Zevedei s-a clădit pe zâmbetul său, cel cu care întimpina clienţii la Bistro Ateneu la mijlocul anilor '90, îmbrăcată în uniforma de rigoare: cămaşă albă, fustă mini cu şorţuleţ, cadrilată, roşu cu verde.  Statutul de ospătăriţă, într-un mediu atât de eterogen, a condus inevitabil la relaţii în mediul "băieţilor de bani gata",  la una din petrecerile acestora, pe lacul Snagov, suferind un accident grav, cauzat de elicea unei bărci cu motor.

Explozia carierei sale a venit după ce s-a căsătorit Andrei Zevedei, politician şi om de afaceri de origine rusă.  În plin avânt economic activitatea sa s-a orientat, fără realizări deosebite, către domeniul serviciilor, o agenţie de modelling, Vision Models, un salon de înfrumuseţare deschis în incinta Athenee Palace - Hilton, şi o agenţie de plasare a forţei de muncă în străinătate.

Spaţiul politicii, cea care avea să aducă adevăratul succes, l-a abordat în 2002, prin înscrierea sa PD, în organigrama căruia a ocupat diferite funcţii de conducere în organizaţiile de sector, tineret şi femei. În prezent deţine şefia organizaţiei de femei a PDL sector 6, soţul său fiind un apropiat al primarului acestui sector, Cristian Poteraş. Din aceasta funcţie a reuşit promovarea la şefia  Inspectoratului Teritorial al Muncii pe Doina Manolea, soţia lui Aliodor Manolea, cel ce s-ar fi ocupat de protejarea energetică a lui Traian Băsescu în timpul ultimei campanii electorale.

Conexiunile politice la nivel înalt în PD-L sunt confirmate de apariţiile publice alături de Elena Udrea şi Elena Băsescu, pe Udrea cunoscând-o cu prilejul unui eveniment caritabil pe care l-a organizat la Hotel Marriot.

Cristina Zevedei este cu siguranţă o realizare a "visului românesc", în care ascensiunea socială este rapidă, atunci când ai mediul în care te învârţi are destule resurse de a te promova fără prea mare efort, la stat, şi unde precum Cenuşăreasa, te poţi trezi de la căratul unei tăvi, la gestiunea unor fonduri de miliarde de euro.

Comparându-se orice nivel ierarhic din organizarea administrativă sau executivă  a altor state, unde cu greu dai peste o persoană care să nu aibă o experienţă pe postul respectiv în mediul privat, mult mai concurenţial, ca să nu mai vorbim de diplomele care certifică specializarea în domeniul respectiv, şi astea mult mai acoperite decât varianta lor românească, se poate concluziona că în România e mult mai importantă "şcoala vieţii", în traducere iberă, nu neapărat să ştii ce trebuie, ci pe cine trebuie!

×
Subiecte în articol: politic