x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Blaga, despre PNL: "Mai pupă premier peste 20-30 de ani"

Blaga, despre PNL: "Mai pupă premier peste 20-30 de ani"

de Aniela Nine    |    17 Sep 2007   •   00:00
Blaga, despre PNL: "Mai pupă premier peste 20-30 de ani"
Sursa foto: DANIEL MIHAILESCU/

Pentru că "şi-au dat Guvernul in franciză", PNL va reuşi să mai prindă un post de prim-ministru de-abia peste 20-30 de ani, dar şi atunci numai dacă "se mişcă bine", a profeţit sămbătă la Oradea secretarul general al PD, Vasile Blaga.



Pentru că "şi-au dat Guvernul in franciză", PNL va reuşi să mai prindă un post de prim-ministru de-abia peste 20-30 de ani, dar şi atunci numai dacă "se mişcă bine", a profeţit sămbătă la Oradea secretarul general al PD, Vasile Blaga (foto).

In consecinţă, competitorii democraţilor la viitoarele alegeri vor fi intăi PSD şi abia apoi PNL. "Cei cu care ne vom lupta in campania electorală sunt PSD, un partid in plină degringoladă, şi PNL, un partid care şi-a dat Guvernul in franciză. Liberalii, de altfel, o să mai pupe prim-ministru abia peste 20-30 de ani. O să stea la 7-10 la sută multă vreme de acuma incolo, dar şi asta numai dacă se mişcă bine", le-a spus Blaga, conform Mediafax, celor aproape 800 de participanţi la Consiliul Judeţean de Coordonare al PD Bihor.


DESFIINŢARE. La respectiva reuniune au mai participat şi invitaţi din conducerea centrală a partidului, intre care şi Elena Udrea. Ea a incercat să-i mobilizeze pe militanţii democraţi afirmănd la microfon: "In campanie trebuie să desfiinţăm toate celelalte partide". Udrea a fost imediat corectată de Blaga: "Să nu fim inţeleşi greşit. De desfiinţarea unor partide s-au preocupat alţii, in perioada 2000-2004", a spus Blaga, făcănd aluzie la o declaraţie controversată a fostului lider PSD, Adrian Năstase, referitoare la "destructurarea PD".


BLAGA, CA MAMA OMIDA. Comentariul democratului Blaga a primit ieri replica omologului său liberal, Dan Motreanu. Comparăndu-l ironic pe Blaga pentru profeţiile sale cu ghicitoarea Mama Omida, Motreanu a interpretat referirile democratului la liberali ca o dovadă că "PNL reprezintă şi va reprezenta multă vreme de acum incolo cheia scenei politice romăneşti, precum şi a viitoarelor formule ale guvernului". "Vasile Blaga ar trebui să fie preocupat mai ales de partidul domniei sale, un partid fără viitor, care stă doar in popularitatea preşedintelui Traian Băsescu", a replicat Motreanu.

×
Subiecte în articol: politic blaga