x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Blaga & Gorghiu: PNL votează bugetul pe 2016, dacă sunt acceptate şi condiţiile noastre

Blaga & Gorghiu: PNL votează bugetul pe 2016, dacă sunt acceptate şi condiţiile noastre

03 Dec 2015   •   21:55
Blaga & Gorghiu: PNL votează bugetul pe 2016, dacă sunt acceptate şi condiţiile noastre
Sursa foto: Vasile Blaga si Alina Gorghiu / Foto: Adrian Manolache

Copreşedinţii PNL, Alina Gorghiu şi Vasile Blaga, au declarat, joi la Craiova că PNL va vota proiectul de buget pentru 2016 dacă în structura acestuia se vor găsi "foarte clar" condiţiile impuse de liberali, precum mărirea sumei dedicate investiţiilor, ilustrarea educaţiei şi sănătăţii ca priorităţi şi alocarea fondurilor pentru administraţiile locale în mod transparent.

Alina Gorghiu a afirmat că PNL susţine toate mările de salarii şi indexarea de pensii votate în Parlament.

"Am convingerea că se vor găsi în structurarea bugetului mărirea sumei dedicate investiţiilor. Ca să fac o precizare de la început, pentru că în spaţiul public au fost vehiculate tot felul de informaţii false, niciodată PNL nu a spus că nu vrea să fie aplicate toate măririle votate anul trecut. Absolut orice fel de mărire de salariu, orice fel de mărire, indexare de pensie votate de Parlament în decursul acestui an vor fi aplicate. Legea responsabilităţii fiscal bugetare prevede însă că în an electoral, cu 180 de zile înainte de alegerile generale, nu poţi să operezi majorări de salarii şi nu poţi să faci rectificări cu privire la chestiuni de personal", a spus Gorghiu.

Ea a mai afirmat că o altă solicitare a PNL a fost ca cifrele din acest buget să ilustreze că educaţia şi sănătatea sunt priorităţi şi pentru actualul guvern. "Am discutat şi despre eventualitatea bugetului dedicat apărării, pentru că toţi liderii partidelor politice am semnat pactul prin care se măreşte bugetul la apărare până la 2% din PIB în 2017. Sunt lucruri pe care dacă le vom evita în 2016, precum demagogia, populismul, exerciţii care nu fac decât să nască aşteptări care nu pot fi puse în practicvă, atunci când ai un deficit în limita lui 3%, cred că lucrurile pot rămâne într-un echilibru firesc şi un parteneriat normal între Parlament - Guvern - Preşedinţie. Vom vedea care va fi atitudinea pe care majoritatea o va avea în Parlament", a afirmat Alina Gorghiu.

La rândul, co-preşedintele Vasile Blaga a afirmat că alocarea fondurilor către administraţiile publice locale să se facă transparent şi "nu aşa cum nu se face de aproape patru ani de zile". "De aproape patru ani de zile se transferă fonduri către administraţiile locale din pixul lui Dragnea sau al succesoarei sale la Ministerul Dezvoltării. Se poate vedea pe site-ul Ministerului Dezvoltării cât de mari sunt discrepanţele între PSD, pe de o parte, şi PNL de cealaltă parte. Numai în cursul anului 2014 Guvernul a început peste 1.800 de noi investiţii doar la primarii PSD sau la cei 496 de primari pe care i-a luat de la noi, de la PNL", a spus Blaga.

Sursa: Agerpres

×
Subiecte în articol: alina gorghiu salarii vasile blaga