x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Blaga: Legea privind pensiile speciale ale primarilor, încă un demers populist al lui Dragnea

Blaga: Legea privind pensiile speciale ale primarilor, încă un demers populist al lui Dragnea

01 Apr 2016   •   20:52
Blaga: Legea privind pensiile speciale ale primarilor, încă un demers populist al lui Dragnea

Copreședintele PNL Vasile Blaga a declarat, vineri, că proiectul de lege susținut de PSD privind pensiile speciale ale primarilor reprezintă "încă un demers populist" al liderului social-democrat Liviu Dragnea pentru a-i "amăgi" pe aleșii locali.

 

"E încă un demers populist al lui Dragnea, ca să-și amăgească primarii. (...) Prima lege (...) a fost declarată în integralitate neconstituțională pe două teme mari. Prima dată, Guvernul a spus: indicați sursa. Să spunem că mâine dimineață Guvernul spune: Avem bani. Apare a doua temă importantă. Curtea a spus: nu puteți face partajări între diferitele categorii de aleși. Dacă, în primul caz, discutăm de câteva zeci de mii (...) de foști și actuali primari, în a doua categorie sunt sute de mii de oameni. Din acest punct de vedere, nu se va aplica niciodată, va avea exact aceeași soartă, doar că este un demers populist a lui Dragnea de a-și fenta încă o dată colegii. Eu mă zbat pentru voi, dar nu vor Curtea Constituțională și Guvernul", a afirmat Blaga.

El a precizat că primarilor PNL li se va spune că este nevoie de salarii mai mari în administrațiile publice locale și, pe baza principiului contributivității, în felul acesta aleșii vor avea și "pensii decente".

×