x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Blaga: Medicii pot avea salarii sustenabile dacă "nu aruncăm banii pe fereastră"

Blaga: Medicii pot avea salarii sustenabile dacă "nu aruncăm banii pe fereastră"

31 Aug 2015   •   23:20
Blaga: Medicii pot avea salarii sustenabile dacă "nu aruncăm banii pe fereastră"

Copreşedintele PNL Vasile Blaga susţine că trebuie găsit un sistem de salarizare eficient pe termen lung, în sectorul bugetar, iar acest lucru va fi posibil doar dacă există susţinere din mediul privat şi "nu aruncăm banii pe fereastră".

Liderul PNL a arătat luni seara, într-o emisiune la TVR1, că decizia cu privire la majorarea salariilor trebuie să fie susţinută de mediul privat, acuzându-l pe premierul Victor Ponta că "pârjoleşte ţara".

"Să venim cu o lege sustenabilă, că Ponta asta face, pârjoleşte ţara. Dă la toţi, după el potopul. De unde dă? De acasă? Nu s-a mai întâmplat să le promitem creşterea salariilor profesorilor cu 50% şi nici astăzi nu se aplică legea? (...) Trebuie să ţinem cont că banii care susţin toate acestea vin şi sunt susţinute de cei din mediul privat. Şi atunci se ajunge la un sistem de salarizare eficient pe care statul român să-l poată susţine pe termen lung. Asta e tema corectă. Aşa trebuie puse lucrurile, nu pompieristic", a declarat Blaga.

În opinia sa, un medic poate avea un salariu sustenabil dacă "nu se vor arunca banii pe fereastră", arătând că foarte multe persoane beneficiază de ajutoare sociale deşi nu ar avea acest drept.

"Va fi sustenabil în măsura în care nu aruncăm banii pe fereastră, şi către cei care nu ar avea dreptul să îi ia. Prea multă lume din ţara asta beneficiază de ajutoare sociale şi merge cu Mercedesul după ele ca să şi le ridice. Sunt batalioanele de votanţi ale primarilor care au grijă să aibă cât mai mulţi în plată cu ajutoare sociale şi să vedeţi unde sunt când dau banii aceştia, îi dau în general în ziua votului (...) Şi în sistemul medical se aruncă mulţi bani pe apa sâmbetei şi nu de ieri", a afirmat Blaga.  

×