x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Blaga: PDL va vota împotriva învestirii Guvernului Ponta

Blaga: PDL va vota împotriva învestirii Guvernului Ponta

02 Mai 2012   •   11:12
Blaga: PDL va vota împotriva învestirii Guvernului Ponta

Presedintele Senatului, Vasile Blaga, a declarat ca democrat-liberalii vor vota impotriva Guvernului Ponta, precizand ca PDL nu voteaza niciun guvern din care nu face parte.

Blaga a afirmat ca la sedinta BPN al PDL a fost o discutie privind noul guvern si ca au fost exprimate pozitii diverse in legatura cu votul privind validarea sau invalidarea Guvernului Ponta.

"Pozitia PDL este ca nu votam niciun guvern din care nu facem parte. Asta a fost pozitia noastra si in 2007, si in 2008, si asta va fi pozitia partidului", a precizat Vasile Blaga.

Presedintele Senatului a mai spus ca democrat-liberalii vor vota impotriva, aratand ca PDL are 112 deputati si 39 de senatori. El a precizat ca discutiile vor continua "intre colegii din coalitie, pentru a vedea in continuare si pozitia acestora".

"Discutiile vor continua intre colegii din coalitie. Va spun in continuare pozitia PDL, o sa vedem in continuare si pozitia celorlalti fosti parteneri sau actuali parteneri de coalitie, coalitia cel putin pana luni exista", a adaugat Vasile Blaga. El a precizat ca miercuri a avut loc o sedinta "normala" a coalitiei inainte de sedinta de guvern.

Si secretarul general al PDL, Ioan Oltean, a declarat, inaintea sedintei BPN, ca PDL nu va vota noul guvern, aratand ca acesta are o formula "neinspirata", iar singurul lucru bun este pastrarea ca ministru a lui Leonard Orban.

Oltean a dat explicatii fata de afirmatiile facute de el marti, privind o eventuala sustinere a PDL pentru Guvernul Ponta.

"Ieri am spus ca vreau sa vad care este structura Guvernului. Dupa ce am vazut un guvern in care doi membri desemnati sunt incompatibili, un guvern al carui numar a crescut intr-o situatie financiara deloc favorabila cresterii cheltuielilor publice, mi se pare totalmente neinspirata formula si nu poate fi sustinuta de PDL", a mai spus Oltean.


×