x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Boc ar putea candida la sefia PD

Boc ar putea candida la sefia PD

10 Mai 2005   •   00:00

Presedintele interimar al PD, Emil Boc, nu exclude posibilitatea de a candida la functia de presedinte al partidului, la Conventia Nationala Extraordinara din 25 iunie.

SECRETOS. Emil Boc nu a dezvaluit daca va candida cu o motiune social-democrata sau cu una populara
Boc a declarat ieri ca ar putea sa depuna o motiune pana la 6 iunie. "Deocamdata este prematur sa spun daca va fi o motiune social-democrata sau una populara. Ma voi consulta cu grupul meu de sustinatori si voi vedea ce tip de motiune voi depune", a spus Boc. Liderul PD sustine ca in cadrul partidului competitia ramane deschisa pentru depunerea oricarei motiuni. Boc a afirmat ca, in eventualitatea in care se va decide sa candideze si va castiga presedintia PD, va putea foarte bine sa conduca partidul si de la Cluj-Napoca, asa cum l-a condus si pana acum.

REUNIUNE. Aproape 800 de democrati prezenti, sambata, la sedinta Consiliului National de Coordonare al PD, au decis, cu un singur vot impotriva, eliminarea din Statutul partidului a obligativitatii prezentarii exclusiv de motiuni social-democrate de catre candidatii la sefia formatiunii. Presedintele interimar al PD, Emil Boc, a precizat ca PD ramane, conform Statutului, un partid social-democrat modern, membru in Internationala Socialista, iar modificarea articolului 89 se refera exclusiv la motiunile pe care vor avea posibilitatea sa le prezinte candidatii la sefia partidului. (Elena Stanciu)

SECULICI VREA SA FIE VICE
Si vicepremierul Gheorghe Seculici a declarat ca vizeaza un post de vicepresedinte in cadrul Partidului Democrat si ca va sustine programul politic promovat de Traian Basescu inainte de alegeri. El a spus ca, dupa eliminarea articolului 89 din Statutul partidului - s-a dat posibilitatea candidatilor pentru conducerea PD de a sustine motiuni cu alta orientare decat cea social-democrata - , va sustine un program in care crede si care a fost promovat in campania electorala de Traian Basescu. "Ca si candidat la un post de vicepresedinte, voi fi sustinator al acelei motiuni care va transforma in practica programul politic pe care l-a avut Traian Basescu si in care am crezut inca de la inceput", a spus vicepremierul.

×
Subiecte în articol: politic