x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Boc demisionează la o săptămână după ce a afirmat că nici nu ia în calcul această variantă

Boc demisionează la o săptămână după ce a afirmat că nici nu ia în calcul această variantă

06 Feb 2012   •   09:48
Boc demisionează la o săptămână după ce a afirmat că nici nu ia în calcul această variantă

Motivarea Curtii Constitutionale pentru declararea ca neconstitutionala a legii privind comasarea alegerilor si atacurile Elenei Udrea si Robertei Anastase par sa fi condus la ceea ce o luna de proteste de strada nu au reusit: demisia lui Emil Boc.

In urma cu doar o saptamana, Boc afirma, raspicat, ca nici nu se gandeste la demisie. Invitat la postul public de televiziune, Boc a spus ca nu ia in calcul varianta depunerii mandatului inainte de termen, in pofida presiunii strazii si a solicitarilor Opozitiei. Mai mult, Emil Boc a criticat politicienii Opozitiei care 'se comporta ca la gradinita, isi iau jucariile si pleaca acasa'.

Sambata, dupa videoconferinta cu prefectii, Boc a calificat drept 'speculatii' informatiile conform carora ar urma sa isi anunte demisia si a refuzat orice comentarii pe subiect. Dar, in declaratie s-a strecurat o nuanta, Boc precizand ca va raspunde in primul rand in fata colegilor de partid si abia apoi in fata presei in legatura cu ce are de facut Guvernul in perioada urmatoare.
Joi, ministrul Turismului, Elena Udrea a vorbit pe blogul sau de necesitatea unei 'recredibilizari la nivelul Guvernului'. Iar duminica, Udrea a anuntat, preactic, la Realitatea TV, demisia lui Boc de azi: 'Atat timp cat exista aici FMI si Banca Mondiala, nu este cazul sa discutam ce se intampla la nivel politic in interiorul partidului si ce se intampla la nivelul partidului; vom face lucrul acesta dupa ce institutiile vor pleca, adica probabil incepand de maine. Eu cred ca discutiile in interiorul partidului vor avea loc si vor avea loc repede si decizia va fi cumva conforma asteptarilor oamenilor'. Despre posibilitatea inlocuirii premierului a vorbit, tot ieri, si presedinta Camerei Deputatilor, Roberta Anastase. (R.V.)

×
Subiecte în articol: demisie emil boc