x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Boc: La pensii pot apărea probleme pe termen mediu şi lung, în lipsa contributorilor

Boc: La pensii pot apărea probleme pe termen mediu şi lung, în lipsa contributorilor

03 Mar 2011   •   21:26

Mesajul transmis de ministrul Muncii în cazul pensiilor este acela că România ar putea avea probleme cu susţinerea sistemului de pensii pe termen mediu şi lung dacă nu va avea suficienţi contributori, a declarat premierul Emil Boc.

El a arătat, la postul public de televiziune, că acest lucru nu reprezintă o noutate, dar că reforma pensiilor iniţiată de Guvern a început deja să aibă rezultate pozitive. "Domnul Botiş a spus următorul lucru pe fond - cum intrepretează alţii, asta a e treaba lor - a spus că dacă nu vom avea suficienţi contributori la sistemul de pensii, evident că vom avea probleme cu susţinerea sistemului de pensii pe termen mediu şi lung. Nu este un lucru nou, este un lucru pe care îl ştim cu toţii, că trebuie să avem o bază mult mai largă de oameni care finanţează", a spus Boc.

Premierul a amintit că, în acest an, sunt transferate de la bugetul de stat către bugetul de pensii 13,9 miliarde lei, sumă care ar fi putut urca la 21,5 miliarde lei în lipsa măsurilor de reformă în domeniu.

×