x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Boc le face cadou aleşilor de Iepuraş o nouă asumare

Boc le face cadou aleşilor de Iepuraş o nouă asumare

de Carmen Vintila    |    17 Apr 2011   •   14:03

Premierul Emil Boc va veni mâine, pentru a şaptea oară, în faţa parlamentarilor cu o nouă asumare. De data aceasta, Guvernul îşi va angaja răspunderea pe Legea salarizării cadrelor didactice şi Codul de dialog social. Senatorii şi deputaţii se vor reuni într-o şedinţă comună începând cu ora 16.00 pentru ca premierul să-şi mai treacă două legi prin procedura asumării. Reprezentanţii PSD şi PNL au anunţat că nu vor fi prezenţi la această şedinţă. De altfel, senatorii şI deputaţii care reprezintă cele două partide în conducerile Senatului şI Camerei Deputaţilor au lipsit şI de la şedinţa în care s-a stabilit calendarul acestei asumări.

De data aceasta, opoziţia nu a depus nici moţiune de cenzură pentru că în cazul salariilor profesorilor există sentinţe judecătoreşti definitive şi nu au vrut " să legitimizeze” demersul angajării răspunderii. "Emil Boc a desfiinţat practic Parlamentul, transformând angajarea de răspundere într-o practică săptămânală, nemailegiferând altfel decât prin angajare de răspundere”, declara preşedintele PNL, Crin Antonescu.

"Angajarea răspunderii nu este un lucru rău, este o procedură constituţională. Nu ocolim Parlamentul, ci punem la mezat mandatul Guvernului, punem pe tavă scaunul de prim mintru în schimbul trecerii acestui proiect”, dădea replica premierul Emil Boc în cadrul unei emisiuni televizate.

Ultima angajare a Guvernului Boc a avut loc nu mai târziu de luna trecută, mai exact pe 8 Martie, când noul Cod al Muncii a fost adoptat prin această procedură.

Din iunie 2009 şi până în prezent, premierul Emil Boc şi-a asumat răspunderea pe următoarele legi:

Codul Civil şI Codul Penal;  Pachetul de legi privind reorganizarea unor autorităţi şi instituţii publice, raţionalizarea cheltuielilor publice, susţinerea mediului de afaceri şi respectarea acordurilor-cadru cu CE şi FMI; Legea-cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice; Proiectul de lege privind unele măsuri necesare în vederea restabilirii echilibrului bugetar; Proiectul de lege privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor ; Legea Educaţiei; Legea-cadru privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice; Proiectul de lege privind aplicarea Legii salarizării unitare în anul 2011.

×