x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Boc o demite pe Ridzi dacă va fi urmărită penal

Boc o demite pe Ridzi dacă va fi urmărită penal

24 Iun 2009   •   00:00

Premierul Emil Boc a declarat că va decide schimbarea din funcţie a ministrului Tineretului, Monica Iacob-Ridzi, dacă autorităţile statului vor solicita începerea urmăririi penale în cazul acesteia, arătând totodată că "de multe ori, nu tot ceea ce este legal poate fi şi moral".



"Din punctul de vedere al legalităţii, avem organele abilitate ale statului care urmează să se pronunţe şi cred că trebuie să le respectăm această autoritate. Că este vorba de Parchetul General sau de Parlament, aceste autorităţi trebuie să fie respectate.

Dacă aceste autorităţi ale statului vor solicita începerea urmăririi penale, în acel caz evident că primul-ministru are datoria morală să propună schimbarea ministrului în cauză. Voi lua decizia în cazul în care începe urmărirea penală în cazul unui membru al Guvernului, soluţia o reprezintă schimbarea acestuia din funcţie", a spus Boc, citat de Mediafax.

Întrebat de presă dacă a cerut Corpului de Control să ancheteze neregulile de la Ministerele Turismului, Tineretului şi Mediului, premierul a arătat că, atât timp cât există o anchetă a Parchetului, Corpul de Control nu mai poate să completeze o asemenea acţiune de verificare.

"În acest moment este o anchetă judiciară desfăşurată pe rol de organele abilitate ale statului şi, în consecinţă, nu poate să se suprapună peste un asemenea demers", a spus Boc.

×
Subiecte în articol: politic